ValencianoCastellano

Quart de Poblet

Vostè es troba ací: Inicio

Quart de Poblet impulsa els seus espais naturals a través d'un projecte de regeneració ambiental

En col·laboració amb la fundació Limne, el Consistori està treballant per a recuperar l'ecosistema de ribera del riu Túria

Plantación Rio Turia febrero 2021

L'Ajuntament de Quart de Poblet, en col·laboració amb la fundació Limne, ha posat en marxa un projecte de recuperació ambiental del corredor fluvial periurbà del municipi, en concret, en els voltants de l'assut del Repartiment, infraestructura en la qual les aigües del riu es deriven a les séquies de l'horta.
La iniciativa, premiada en la 2a Convocatòria de Medi ambient i Desenvolupament Sostenible de la Fundació Bancaixa i Bankia, pretén lluitar contra la canya Arundo donax, eliminant una hectàrea d'aquesta espècie invasora i reposant amb espècies autòctones adaptades al règim d'avingudes dels rius mediterranis. Els terrenys triats per a l'actuació confronten amb el nou llit del Túria, alineant el projecte amb les noves sensibilitats de regeneració d'aquesta infraestructura.
A través d'aquesta actuació es persegueix crear un bosc de ribera que contribuïsca a millorar la qualitat de les aigües i que actua com a refugi d'espècies. D'aquesta manera, es restaura un hàbitat natural d'especial interés i es regula el règim hidrològic, mentre es redueix l'erosió del sòl i es lluita contra el canvi climàtic en neutralitzar-se les emissions de CO₂.
Quan finalitze la intervenció, prop de set-centes helófites i arbustives de ribera, hauran sigut plantades. Salzes, tarays, baladres, joncs, narcisos o botxes són algunes de les espècies que s'han triat per a la millora ambiental dels terrenys.
A través de la restauració d'aquest tram annex al nou llit, l'equip de govern vol avançar en la promoció d'una infraestructura verda que harmonitze la funció de drenatge del riu amb el seu ús públic i d'espai d'alt valor ecològic. Un pas més dins de la labor que el Consistori desenvolupa des de fa anys per a la recuperació de l'ecosistema de ribera del riu Túria.

 

Publicat el: 15 de Febrer de 2021
Botó difusió de Whatsapp Indicadors de transparència
Cita Prèvia Ayunt Boton Administració Electronica Fracciona els teus IMPOSTOS
Accés pague els seus rebuts online PGO Perfil Contractant
FEDER EDUSI Fons Social Europeu Instàncies generals Facturació Electrònica FACe imatge calendari fiscal 2015 PERÍODE MITJÀ DE PAGAMENT A PROVEÏDORS Accés Plusvalua Imatge Farmàcies Quart és Cultura Memòria Històrica de l'ajuntament Auditori Moli de Vila Ciutat Esportiva Accés QuartJove Portal del comerciant
Web Centre d'Ocupació i Desenvolupament Imatge de la Web de Dona Banner Educació
Icono de conformidad con el Nivel Doble-A, 
	de las Directrices de Accesibilidad para el 
	Contenido Web 1.0 del W3C-WAI

Ajuntament de Quart de Poblet
Plaza del País Valencià 1. 46930 Quart de Poblet (Valencia)
Telèfon:96 153 62 10 | Fax:96 152 13 12
Correu electrònic:info@quartdepoblet.org

Avís legal i Política de Privacitat