ValencianoCastellano

Quart de Poblet

Vostè es troba ací: Inicio

Quart de Poblet bat rècord de participants en la seua cinquena edició del Voluntariat pel Valencià

123 persones s'han inscrit en aquest programa per a conversar en la llengua valenciana

Quart de Poblet bate récord de participantes en su quinta edición del Voluntariat pel Valencià

La cinquena edició del Voluntariat pel Valencià, Tasta el Valencià, de Quart de Poblet ha registrat un rècord absolut d'inscrits que supera totes les expectatives. Així es va reflectir en l'acte de benvinguda als i les participants que es va celebrar en una sala d'actes de la Casa de la Cultura replet.

La regidora de Normalització Lingüística, Cristina Mora, i el president d'Escola Valenciana, Vicent Font, van ser els encarregats de rebre a les persones que s'han oferit per a ser voluntaris o bé aprendre la llengua valenciana a través de la conversa. Per a això, s'han format xicotets grups lingüístics, de tres i quatre components, que quedaran les pròximes setmanes per a, d'una banda, llançar-se a parlar valencià i, per una altra, ensenyar com expressar-se en aquest idioma.

En aquesta ocasió, la temàtica de l'intercanvi lingüístic serà la gastronomia. El pack d'iniciació, repartit en la primera reunió, inclou, entre altres materials didàctics, un llibre de receptes. A més, per a potenciar el valor literari del menjar i la cuina, es van llegir diversos poemes sobre aquesta matèria. Així, entre diversos assistents van llegir fragments d'una recepta; mentre que la tècnica municipal de Normalització Lingüística, Pepa Benavent, i el director de l'Escola Oficial d'Idiomes, Ernest Novella, van recitar cadascun una poesia de Vicent Andrés Estellés. El recitador local Juan Manuel Martínez va delectar al públic amb dos poemes del mateix autor, encara que el vers "Res no m'agrada tant", dedicat a la "torrada amb pimentó", va causar autèntic furor.

En aquesta iniciativa també estan els grups lingüístics de l'Escola Oficial d'Idiomes, l'Escola per a Persones Adultes, del grup de conversa per a Persones Majors i del Programa d'Alfabetització i Aules d'Espanyol per a Immigrants. En aquest últim cas, Mora va agrair la voluntat de l'alumnat procedent de països com el Marroc, l'Índia o Ucraïna, destacant l'esforç de les persones refugiades d'aquest últim país, ara en guerra.

L'Ajuntament aposta per l'ensenyament del valencià amb iniciatives amb tan bona resposta com aquesta o el grup de conversa en valencià per a majors en el Centre de Convivència Sant Onofre o el curs gratuït d'A1 i A2, que compta amb llista d'espera.

 

Publicat el: 27 de Gener de 2023
Indicadors de transparència
Boton Administració Electronica Botó accés directe Ordenança Benestar Animal Botó Cita Prèvia Genèric Accés pague els seus rebuts online Imatge OVT
PGO Perfil Contractant
FEDER EDUSI Fons Social Europeu Instàncies generals Facturació Electrònica FACe imatge calendari fiscal 2015 PERÍODE MITJÀ DE PAGAMENT A PROVEÏDORS Imatge Farmàcies Quart és Cultura Memòria Històrica de l'ajuntament portal_consumidor
Auditori Moli de Vila Ciutat Esportiva Accés QuartJove Portal del comerciant
Web Centre d'Ocupació i Desenvolupament Imatge de la Web de Dona Banner Educació
Icono de conformidad con el Nivel Doble-A, 
	de las Directrices de Accesibilidad para el 
	Contenido Web 1.0 del W3C-WAI

Ajuntament de Quart de Poblet
Plaza del País Valencià 1. 46930 Quart de Poblet (Valencia)
Telèfon:96 153 62 10 | Fax:96 152 13 12
Correu electrònic:info@quartdepoblet.org

Avís legal i Política de Privacitat