ValencianoCastellano

Quart de Poblet

Vostè es troba ací: Inicio

Quart de Poblet i l'IVAJ organitzen una nova edició del seu programa d'orientació juvenil

La inscripció està oberta per a joves d'entre 16 i 21 que han deixat els estudis i no treballen

Quart de Poblet y el IVAJ organizan una nueva edición de su programa de orientación juvenil

L'Ajuntament de Quart de Poblet i l'IVAJ organitzen la sisena edició del programa Jove Oportunitat (JOOP) en el municipi. Aquesta iniciativa està destinada a joves d'entre 16 i 21 anys que han abandonat els seus estudis, que no se senten motivats pel món laboral o que actualment no treballen.

D'aquesta manera, aquest projecte, cofinançat pel Fons Social Europeu en el marc de la lluita contra l'abandó educatiu prematur, cerca retornar la motivació i orientar als joves que no saben què fer en aqueix moment de la seua vida. Aquesta situació els provoca, en moltes ocasions, una baixa autoestima i que no se senten motivats a emprendre res.

El curs està previst que comence a la fi de febrer. En cada sessió s'utilitza la metodologia del "coaching actitudinal" en la qual aprenen aspectes com el desenvolupament personal, social, formació acadèmica i orientació professional. A més, s'inclouen visites a empreses per a conéixer la realitat del mercat laboral, així com conéixer els certificats de professionalitat i una labor d'acompanyament per als accessos als graus mitjans i superiors d'FP. D'aquesta manera, a les persones que assistisquen al curs del programa Jove Oportunitat, els pot atraure algun de les especialitats o treballs que coneixen de prop. Durant els quatre 4 mesos que duren les sessions en horari de matins, es treballa tant de manera individual com grupalment i amb dinàmiques d'oci educatiu.

No sols es té relació amb els joopers sinó també amb les seues famílies. A més, tindran la possibilitat de conéixer les diferents àrees i serveis de l'Ajuntament.

Segons les dades disponibles, quasi el 70% dels qui es van apuntar a JOOP van tornar a estudiar o van començar a treballar. Així mateix, aquest programa els permet trobar les eines per a aprendre a voler-se a si mateixos i així descobrir la seua vocació. A més, una altra de les qüestions és que s'estableixen uns llaços d'amistat i confiança entre els i les joves, i també amb el seu orientador, que roman una vegada acabats els mòduls.

 

Publicat el: 7 de Febrer de 2023
Indicadors de transparència
Boton Administració Electronica Botó accés directe Ordenança Benestar Animal Botó Cita Prèvia Genèric Accés pague els seus rebuts online Imatge OVT
PGO Perfil Contractant
FEDER EDUSI Fons Social Europeu Instàncies generals Facturació Electrònica FACe imatge calendari fiscal 2015 PERÍODE MITJÀ DE PAGAMENT A PROVEÏDORS Imatge Farmàcies Quart és Cultura Memòria Històrica de l'ajuntament portal_consumidor
Auditori Moli de Vila Ciutat Esportiva Accés QuartJove Portal del comerciant
Web Centre d'Ocupació i Desenvolupament Imatge de la Web de Dona Banner Educació
Icono de conformidad con el Nivel Doble-A, 
	de las Directrices de Accesibilidad para el 
	Contenido Web 1.0 del W3C-WAI

Ajuntament de Quart de Poblet
Plaza del País Valencià 1. 46930 Quart de Poblet (Valencia)
Telèfon:96 153 62 10 | Fax:96 152 13 12
Correu electrònic:info@quartdepoblet.org

Avís legal i Política de Privacitat