7 de juny de 2024, 12:11

Esport, teatre i medi ambient el cap de setmana de La Passejà de Sant Onofre a Quart de Poblet

En el marc del mes de l'Esport, se celebra la Fase Final dels Jocs Escolars amb activitats i inflables al camp de futbol
IMG_20230602_174926.jpg

Quart de Poblet celebra aquest cap de setmana els actes en honor a San Onofre amb “La Passejà” com a esdeveniment central,  diumenge 9 de juny a les 22:30 hores. La nit d'abans, dissabte a les 23:00 hores,  està prevista l'actuació de l'Orquestra Montecarlo a l'esplanada al costat de la Biblioteca.

Entre les activitats que es desenvolupen entorn d'aquesta celebració, este divendres s'han entregat els premis del concurs pictòric i literari escolar "San Onofre i la Passejà", i a les 23:00 hores s'ha programat la ruta nocturna "A Quart cauen de quatre en quatre", que partirà des de la plaça de l'Església.

 

Activitats en el Mes de l'Esport
A més d'aquesta festivitat, en el marc del Mes de l'Esport, aquest divendres tindrà lloc a partir de les 17:00 hores la gran Fase Final dels Jocs Escolars al Camp Municipal de Futbol. Es desenvoluparan jocs esportius com a activitats de punteria o cooperatius i s'instal·laran inflables. A les 18:45 hores es farà la tradicional desfilada de centres participants i s'entregaran les medalles.

Dissabte 8 de juny les pistes de San Onofre acolliran el Torneig de Pàdel de 9:00 a 12.00 hores; el Trofeu infantil Katas i Kumité del Club Shotokan Karate serà a les 10:00 hores al Pavelló Poliesportiu. El Trofeu Amistat pel 20é aniversari del Club de Patinatge se celebrarà durant tot el cap de setmana al pavelló del col·legi Molí d'Animeta. D'altra banda, el Camp de Tir amb Arc acull dissabte a les 15:30 hores i el diumenge a les 8:30 hores la 4a Tirada de la Lliga a l'aire lliure. El Trofeu Ciutat de Quart de Futbol 11 al camp de futbol es desenvoluparà fins al dissabte 8 de juny, i el torneig 3x3 de bàsquet escolar està previst dissabte a l'IES Riu Túria. 
 


Conferències, teatre i activitats mediambientals
El cap de setmana a Quart de Poblet ofereix altres opcions,  com ara la conferència "Lliçons robades, 1r aniversari”, un acte del primer any de la publicació del llibre del professor del col·legi Sagrat Cor Luis Vivas i el seu alumnat, en el qual s'arrepleguen 22 testimoniatges. Per a la seua elaboració, ha comptat amb la col·laboració de més de 60 persones per a recuperar la memòria local de les persones represaliades durant el Franquisme.

Les funcions de l'Escola de Teatre continuen, i dissabte a les 19:00 hores serà el torn del grup d'iniciació amb "Bye, bye Susi", al Centre Cultural “El Casino”. Per la seua banda, diumenge farà el mateix el Grup Quadrilla i Tropa amb “Retalls + Tota la vida”, a les 12:00 hores.

Quant a activitats mediambientals al parc natural del Túria, aquest dissabte a les 10:30 hores es realitzarà una sessió d'experiments en família. Per a inscriure's, cal enviar un email a participa@limne.org o telefonar al 654076533. Així mateix, l'Associació d'Agricultura Ecològica l'Animeta acull una trobada d'horts urbans en els seus horts al riu dissabte a partir de les 11:00 hores.

La ruta turística d'aquesta setmana està dedicada al patrimoni hidràulic local. La Ruta de l'Aigua partirà des del parc de Sant Onofre dissabte a les 11:00 hores. Per a inscriure's cal telefonar al 961547597 o enviar un email a turisme@quartdepoblet.org .
 


Per a refrescar-se, res millor que un bon capbussó a la piscina d'estiu. L'horari de divendres a diumenge és d'11:00 a 20:00 hores, mentre que de dilluns a dijous és de 12:00 a 20:00 hores. Cal recordar que les tarifes s'han mantingut i que per a les persones posseïdores de la Targeta Pensionista, Targeta Ciutadana Daurada i Targeta Sanitària Daurada de Quart de Poblet i menors de tres anys,  l'accés és gratuït. La venda anticipada d'entrades ja es pot efectuar en l'enllaç d'Aqquart