15 de setembre de 2023, 08:45

1.400 joves sol.liciten informació en els Punts Violeta de Quart de Poblet durant les festes, la qual cosa suposa un increment del 280%

El 67,5% de les informacions s'ha proporcionat a dones en els punts situats en la zona
punto_violeta_cristina.jpg

1.400 joves s'han acostat als nou Punts Violeta que l'Ajuntament de Quart de Poblet ha habilitat durant la Festes Majors, Patronals i Populars i de Moros i Cristians, amb l'objectiu d'oferir la informació necessària per a saber com actuar davant un cas de violència contra les dones.

El 67,5% de les persones a les quals s'ha informat són dones i el 32,5 per cent són homes.

Suposa un increment de l'atenció informativa d'un 280% en uns punts situats estratègicament en la zona de concerts i discomóviles amb l'objectiu de convidar a la ciutadania a gaudir d'unes festes igualitàries i respectuoses. Aqueixa és, precisament, l'essència dels sis Punts Violeta instal·lats a Quart de Poblet.

La Casa de la Dona, dependent de l'Ajuntament de Quart de Poblet també ha sigut present en aquests espais per a assessorar i participar en les activitats proposades a la ciutadania. Entre el material repartit destaquen els gots subjectes amb un cordill al coll que impedeixen que s'introduïsca substàncies en la beguda. 

L'Associació ALANNA ha sigut l'encarregada de dinamitzar aquests punts, que han sigut valorats de manera molt positiva per les persones que han acudit a sol·licitar informació. Totes elles han expressat que es tracta d'un recurs necessari, que genera confiança i seguretat.


La franja d'edat majoritària a la qual s'ha atés és la compresa entre els 18 i 25 anys, encara que també han acudit menors d'edat.