14 de novembre de 2023, 13:13

Els Fons Next Generation reduiran la bretxa digital a Quart de Poblet amb formació per a la ciutadania

Els cursos gratuïts de capacitació digital inclouen qüestions com ara Intel.ligència Artificial o Ciberseguretat
fondos_next_generation.JPG

L' Ajuntament de Quart de Poblet ha rebut una subvenció de 24.000 euros procedent dels Fons Next Generation per a formar a la ciutadania en competències digitals a través de cursos específics. Per aquesta raó, habilitarà aules de Capacitació Digital en instal·lacions municipals amb diferents cursos que s'iniciaran durant les pròximes setmanes.

 

En total, s'ofereixen 112 places distribuïdes en huit accions formatives per a 14 alumnes cadascuna i 30 hores de duració. Més d'un centenar de persones ja s'han inscrit en aquesta iniciativa, que s'anirà desenvolupant durant tot l'any amb nous cursos. En concret, es tracta de deu sessions de formació de tres hores de duració repartides de dues modalitats diferents: setmanal, tots els divendres durant 10 setmanes, i intensiva, de dilluns a dijous durant dues setmanes i mitja. En acabar cada taller, completament gratuït, els participants podran sol·licitar acreditació oficial dels coneixements adquirits i de l'ensenyament rebut.

 

Aquesta iniciativa part del departament European Connection QdP, que treballa a ajudar ciutadania i empreses a optar a fons europeus en qüestions com a eficiència energètica, rehabilitació d'habitatges o emprenedoria. L' àrea va presentar este projecte formatiu contra la bretxa digital davant la Comissió Europea, que va valorar l'ampli ventall de coneixements que s'ofereixen en aquesta matèria. A més, els tallers, impartits per personal especialitzat, estan oberts a totes les edats i nivells, ja que inclou des de formació més bàsica per a manejar-se en internet fins a cursos més concrets de qüestions tan d'actualitat com la Intel·ligència Artificial o la Ciberseguretat.

 

Entre els coneixements que adquiriran els participants es troben el maneig de programes Office 365 (MS Word, Excel, One Note, Power Point, Outlook); Ciberseguretat; Xarxes Socials (participació i gestió); Eines de comunicació (Teams, Skype, Slack); Intel·ligència Artificial (branques, aplicacions, perills); Introducció al Big Data; Blockchain; i imatge, vídeo i àudio (formats i edició bàsica). Per a participar en aquesta formació, es pot accedir a través aquest enllaç (https://docs.google.com/forms/d/e/1faipqlsdwi-xtxazxmppfda3z0dnlunjpcvcwhbww60jslfaucem1rw/closedform?pli=1) a un formulari per a seleccionar el grup que millor s'ajuste a horaris i necessitats.