8 de setembre de 2023, 11:22

Els Moros i Cristians prenen el protagonisme a Quart de Poblet per a tancar unes intenses festes

La cavalcada de disfresses, les paelles i la Nit del Folk són unes altres de les múltiples opcions
FOTO GRUPO.jpeg

Quart de Poblet no s'atura  i, després de viure uns dies molt intensos amb les Festes Majors, Patronals i Populars, ara dona pas als festejos de Moros i Cristians. D'aquesta manera, el municipi afronta un cap de setmana intens amb la recta final de les celebracions iniciades el dia 1. El tret d'eixida el va donar el dijous tradicional Pregó de festes, seguit del tret de 21 salves i els focs artificials, culminant amb l'animada nit de xarangues. A més, el popular grup valencià La Fúmiga va oferir un inoblidable xou als seus seguidors. 

Aquest ha sigut el millor inici per a unes jornades molt intenses, com la del divendres 8 de setembre amb l'alardo, l'estafeta, l'ambaixada mora i la batalla, des del carrer Pare Jesús Fernández fins al castell, situat en el passeig al costat de la biblioteca, a partir dels 20.00 hores. El mític discjòquei Ximo Bayo, al costat de Kike Jaén oferiran la sessió "Nit de la ruta", també al costat de la biblioteca. 

La programació també se centra en els i les joves, ja que aquest divendres gaudiran d'una jornada completa amb la divertida desfilada de Carnestoltes i concurs de disfresses amenitzat a ritme de xaranga i batucada. La desenfadada i acolorida comitiva partirà a les 18.30 hores des de la plaça Sant Rafael i recorrerà el municipi fins al carrer de la Música. 

A més, una vegada en el punt d'arribada es podrà gaudir d'un dels esdeveniments més esperats pel públic juvenil: la festa de les paelles. La cita se celebrarà al carrer de la Música i adjacents, a partir de les 19.00 hores, i culminarà amb una discomòbil. L'organització facilitarà cadires, taules i llenya per a cuinar el típic plat valencià en les millors condicions. 

El dissabte 9, les comparses realitzaran la tradicional visita a la residències de la localitat, per a després realitzar una desfilada fins a les Capitanies, que enguany recauen en les comparses Hussun Kaaba (bàndol Moro) i Els Croats (bàndol Cristià). Però l'acte estrela i més esperat serà l'espectacular Entrada Mora i Cristiana, que partirà des de l'avinguda Ramon i Cajal, a les 22.00 hores. Tot això, sense oblidar el mercat medieval, que s'inaugurarà de manera oficial a les 13.30 hores i que estarà situat al costat de la biblioteca. 

D'altra banda, un esdeveniment que també torna amb força és la Nit de Folk, a càrrec de l'Associació Cultural El Mussol, en la plaça de l'Església (a les 22.30 hores) amb les actuacions de les agrupacions Colla Valçaina, Urbàlia Rurana i Man Encantada. Durant tota la jornada hi haurà un "entrenament" per a la nit musical, ja que s'oferirà un taller de ball, de 10.30 a 14.00 hores en el gimnàs del col·legi María Moliner, mentre que a les 19.00 hores es realitzarà un altre taller en la plaça de la Creu. 

El diumenge culminaran els dies festius amb la Desfilada infantil amb les bandes de música infantils des de l'ermita de Sant Onofre fins al castell al matí. El fermall d'or serà l'alardo d'arcabusseria, l'aliança i la recreació de la Batalla del Pla de Quart, a les 19.30 hores. 

No obstant això, l'agenda ofereix alternatives per a tots els públics com el cicle Estiu al Riu, que proposa, per a aquest dissabte, una sessió de contacontes mediambientals en el Centre d'Interpretació de la Naturalesa. Per a participar, cal inscriure's en participa@limne.org.