26 de maig de 2023, 11:59

L'alumnat de 3r d'Infantil e Quart de Poblet visita el Mercat Municipal

Xiquets i xiquetes s'han divertit aprenent sobre alimentació saludable i comerç local
Niños mercado huevos y Concejala.jpg

L'Ajuntament de Quart de Poblet, a través la seua àrea de Consum i Mercats, sempre ha fomentat els d'hàbits saludables des d'edats primerenques. Per això, amb l'objectiu d'habituar al consum de productes frescos i nutritius i acostar a les i els més xicotets al comerç de local, s'ha organitzat visites guiades al mercat municipal.

Gràcies a aquesta activitat, l'alumnat de 3r d'Infantil dels col·legis públics i concertats del municipi ha tingut l'oportunitat de recórrer i explorar de manera amena i entretinguda d'aquest espai. Així, xiquets i xiquetes han descobert olors, colors i textures de verdures, fruites, peixos, carns i altres aliments. Igualment, han conegut als i les comerciants i han pogut realitzar-los tot tipus de preguntes a prop dels productes exposats.

Però no sols s'han familiaritzat amb l'àmplia gamma d'articles frescos i de qualitat que s'oferien en els diferents llocs, sinó que també han passat per Quart Jove per a divertir-se amb el Joc dels Aliments, en el qual havien d'identificar quins productes podien trobar-se en cada establiment. L'alumnat ha gaudit molt amb l'activitat i ha demostrat els seus coneixements, reconeixent amb èxit una gran varietat d'aliments i associant-los amb els llocs corresponents.

En finalitzar-la visita, la Policia Local els ha explicat alguns conceptes bàsics d'educació viària durant el trajecte de tornada al col·legi. Aquesta és una de les múltiples iniciatives amb les quals el consistori busca establir les bases d'un futur saludable mitjançant l'aprenentatge basat en l'experiència i la connexió amb la comunitat local. Aquesta iniciativa s'organitza en col·laboració per l'Associació Impuls.