27 de març de 2024, 11:46

L'ampliació del cementeri municipal de Quart de Poblet tindrà un Jardí de cendres

La inversió compta amb un pressupost de quasi 200.000 euros
ampliacion nichos bancos y papeleras cementerio dic-feb 23-24 (6).jpeg

Quart de Poblet oferirà un nou espai per a guardar les cendres dels difunts. Es tracta del Jardí de les cendres, on les famílies podran gaudir d'un lloc amable i envoltat de naturalesa on visitar als  seus sers estimats.

La incineració com a alternativa a la tradicional inhumació és una opció cada vegada més demandada. Per això, Quart de Poblet inclourà una zona amb flors, arbres i gespa que se sumarà als tradicionals nínxols i columbaris.

Una sèrie d'objectius condicionen l'estructura d'estos jardins funeraris. En primer lloc, la relació amb el paisatge, l'habilitació d'espais més aptes per al recolliment i la celebració de comiats. També, disposar de més presència de verd així una major sostenibilitat, l'aplicació d'estratègies constructives de baix impacte ambiental i millorar la confortabilitat del visitant.

La població de Quart de Poblet s'està incrementant en els últims anys i el creixement encara serà major quan finalitze el PAI Molí d’Animeta. Per això, l'Ajuntament ja va projectar una primera ampliació del cementeri municipal que acaba de concloure. En concret, ja s'han construït 92 nous nínxols dels quals 56 són senzills i 36 dobles. A més, s'han posats més bancs i papereres.

La regidora d'Higiene pública, Rosa Mª García, acompanyada dels tècnics arquitectes de l'Ajuntament, ha visitat el cementeri per a avaluar la finalització de l'obra i planejar noves actuacions. García ha anunciat que, a més del Jardí de les Cendres, es construiran altres 344 nínxols, tant senzills com individuals, així com columbaris, és a dir, destinats només a cendres.

La primera actuació, ja finalitzada, ha comptat amb un pressupost de 100.000 euros mentres que per a la pròxima actuació es destinaran més de 90.000 euros.