17 de novembre de 2023, 14:15

La Setmana de la Infància de Quart de Poblet s'inicia amb el Xicotet Gran Circ dels Esplais Sambori i Somriure i la Festa de l'Esport

En l'agenda del cap de setmana també destaca la presentació del llibre "El CAT: la història d'un sindicat autònom a la fàbrica de marins Elcano", de José M. Vigara
esport 3. MarcaAgua (1).jpg

L' Ajuntament de Quart de Poblet, a través de la regidoria de Polítiques de Joventut, Infància i Adolescència, promou un cap de setmana d'activitats especials en el qual els xiquets i les xiquetes seran els protagonistes. Donarà així començament la programació de la Setmana de la Infància, que se celebra amb motiu del Dia Internacional dels Drets de la Infància, dilluns 20 de novembre.

Com en anys anteriors, l'Ajuntament aposta per commemorar aquest dia d'una manera especial incrementant el nombre d'activitats que es realitzen. Aquest dissabte 18 de novembre a partir de les 10:00 hores, els més xicotets podran gaudir de dos esdeveniments especials per a ells. En primer lloc, el Xicotet Gran Circ dels Esplais Sambori i Somriure oferirà espectacles de malabars i tallers circenses a l'entorn de la Biblioteca Municipal Enric Valor i l'estació de metro, en una jornada plena de màgia i il·lusió. D'altra banda, el Pavelló Municipal acollirà la Festa de l'Esport, dirigida a xiquets i xiquetes nascuts entre el 2012 i el 2020 amb jocs inflables i un circuit esportiu amb diverses disciplines com a bàsquet o handbol, entre altres.

Per a la resta de la setmana s'han programat activitats com un acte de reivindicació per part els xiquets i xiquetes dels carrers com el seu lloc de joc el dilluns 20 de novembre a les 17: 00 hores en el PAI  Molí d’Animeta. Una hora més tard, a les 18:00 hores, dinamització lectora, a càrrec de la jove escriptora Nerea López, a la Biblioteca Municipal on, a més, es faran recomanacions de lectura durant tota la setmana.

Dimecres 22 de novembre a les 18:00 hores se celebrarà un ple d'Infància i Adolescència a la sala de plens de l'Ajuntament i divendres 24 de novembre a les 18:00 hores “Trivial familiar a la biblio!!”. Les activitats de la Setmana de la Infància culminaran diumenge 26 de novembre a les 18:00 hores amb la representació teatral “Al meu costat” a càrrec d'Ultramarins Lucas, dirigida a xiquets d'entre 1 i 3 anys.

 

 

Llibre sobre Elcano i la Ruta de l'Aigua

A més dels actes programats amb motiu de la Setmana de la Infància, aquest divendres a les 19:00 hores al Teatre del Centre Cultural “El Casino ”es presenta el llibre “El CAT: la història d'un sindicat autònom a la fàbrica de motors marins Elcano”, del periodista de Quart de Poblet, José Miguel Vigara Torres. Aquest treball va ser el guanyador de la 17a edició del Premi Ciències Socials i Amador Griñó Guzmán.

També aquest divendres a les 20:00 hores a l'Auditori Molí de Vila, l'orquestra de l'Agrupació Musical l’Amistat oferirà el seu concert de Santa Cecília, mentre que la Banda ho farà aquest dissabte 18 de novembre, també a les 20:00 hores, al mateix lloc.

Dissabte al matí a  les 11:00 hores des de l'Ermita de Sant Onofre arranca la Ruta de l'Aigua per a mostrar el millor del patrimoni hidràulic del municipi. Per a apuntar-se cal enviar un correu a turisme@quartdepoblet.org o emplenar el següent formulari: https://forms.gle/CwhCGxibsaB1e51M7

 

Diumenge a les 18:00 hores la Coral Nabucco del Barri del Crist celebra el seu 15é aniversari amb un recital en el qual participarà la Coral Virelai, diumenge 19 a les 18:00 hores, a l'auditori. A eixa mateixa hora la sala d'actes de la Mancomunitat Barri del Crist s'ha programat la projecció de la pel·lícula “AINBO: la guerrera de l'Amazones”.