7 de maig de 2024, 15:19

La Xarxa d'Alcaldies del Departament de Salut de Manises celebra la reversió i exigeix inversions en infraestructures i tecnologies

Qualifica de "històric" el dia de hui i adverteix al conseller que estarà vigilant perquè es garantisca una gestió eficient i de qualitat
Imagen Xarxa Alcaldies.jpeg

La Xarxa d’Alcaldies del Departament de Salut de Manises ha qualificat de “històric” aquest dia en què la gestió sanitària que es presta a més de 214.000 veïns i veïnes de 14 municipis torna a ser pública després de 15 anys en mans de l'empresa concessionària Sanitas.

Per aquest motiu, aquesta xarxa d'alcaldes i alcaldesses exigirà que el Departament experimente un enfortiment, una inversió important i un increment de personal que done una major agilitat als procediments i una més i millor qualitat assistencial.

Els representants dels municipis que formen part de la Xarxa d’Alcaldies han aprofitat la reunió que han mantingut amb el conseller de Sanitat, Marciano Gómez, persol·licitar-li informació sobre qual és el seu full de ruta per a aquest Departament de Salut, quina és la inversió que té prevista i per  advertir-li que la Xarxa estarà vigilant perquè es garantisca una gestió eficient i de qualitat.

L'alcaldessa de Quart de Poblet, Cristina Mora, ha llançat un missatge clar: “Que ningú espere que ara ens relaxem. Hem estat treballant amb responsabilitat en tot moment perquè el nou Consell de la Generalitat no paralitzara el procés de reversió. I ho hem aconseguit amb el suport de la ciutadania. No podíem permetre que els nostres veïns i veïnes continuaren patint les conseqüències d'un model privatitzador en clar retrocés, com demostra la creació de noves 400 places per a professionals, anunciada pel conseller. Ara continuem tenint un compromís amb la ciutadania i estarem vigilants per a garantir que s'està prestant una assistència eficient i de qualitat a la ciutadania”.

Per la seua banda, l'alcalde de Manises, Javier Mansilla, ha assenyalat que “és un dia important per a tots els municipis que hem lluitat durant anys perquè este hospital deixara de ser de gestió privada. Sempre hauria d'haver sigut de gestió pública. Esperem i estem convençuts que, a partir d'ara, el servici que es prestarà serà millor, es prevaldrà la salut i el servici als i les pacients i deixarà de ser un negoci”.

 

Acte en defensa de la Sanitat Pública

Els representants de la Xarxa d’Alcaldies participaran en l'acte convocat per la Plataforma en Defensa de la Sanitat Púbica i de Qualitat del Departament de Manises. En este, que es desenvoluparà al Parc de la Pau de Manises, enfront de l'Hospital a les 18.00 hores, està prevista la lectura d'un manifest.