20 de novembre de 2023, 08:55

Llista d'espera per a participar en el nou Club de Lectura en Valencià de Quart de Poblet

L'escriptor Vicent Usó, autor del primer llibre que es llegirà en el Club, tindrà una trobada amb els seus lectors
ok prensa CRISTINA Y PEPA CON TODO EL CLUB.jpeg

Èxit de la Primera edició del Club de Lectura en Valencià de Quart de Poblet. No sols  s'han cobert totes les places oferides, sinó que, des del primer dia que es va obrir el termini d'inscripció, ja es va crear llista d'espera.


Les 15 places oferides s'han cobert i, a més, des del primer dia es va crear una llista d'espera per a participar en esta aposta municipal per a fomentar l'ús del valencià. L'alcaldessa, Cristina Mora, ha visitat la primera sessió del Club i ha recordat que en l'anterior legislatura va ser la regidora de Normalització Lingüística, per la qual cosa és una àrea al qual li té "especial estima". A més, ha felicitat els i les participants pel seu interés per llegir en valencià i també la iniciativa d'este departament per fomentar la lectura en este idioma.

Les persones participants han rebut material en valencià i un exemplar del llibre "No sabràs el teu nom", de l'autor de Vila-real Vicent Usó, que comentaran en la pròxima sessió, programada per al 29 de novembre. A més, tindran l'oportunitat de donar-li la seua opinió al mateix escriptor en persona, ja que Vicent va usar visitarà Quart de Poblet el 27 de desembre per a mantindre una reunió amb els seus lectors. La citá serà a les 11.00 hores, a la Casa de la Cultura.

Les reunions del Club se celebraran a la Biblioteca Municipal els dimecres alterns. La iniciativa ha sigut posada en marxa per la tècnica de l'àrea de Normalització Lingüística, Pepa Benavent, amb la col•laboració de la de la Biblioteca, Teresa Peña, es reuniran mode de café literari a la biblioteca per a intercanviar impressions de les obres llegides i poder mostrar cadascun el seu punts de vista.

La biblioteca proporcionarà els següents llibres a llegir, en un cicle que s'allargarà fins al 29 de maig, dia en què se celebrarà l'última reunió. L'objectiu, donat el bon acolliment de la primera edició, és reprendre el club el pròxim curs. D'entre les motivacions de les persones inscrites destaca l'interés per aprendre valencià i "arrancar-se a parlar-ho" o diversificar la lectura.

Esta iniciativa se suma a les reeixides propostes de l'àrea, que han collit un gran èxit, com el Voluntariat pel Valencià, que va superar totes les expectatives amb rècord de participants; o les classes del nivell A1, amb llista d'espera.

 

Multimèdia