16 de novembre de 2023, 13:22

Quart de Poblet celebra el Dia Internacional de la Tolerància amb una campanya informativa sobre oportunitats per a joves a Europa

Sel's ha oferit informació sobre els programes Erasmus+ y el Cos Europeu de Solidaritat per viatjar i conéixer altres cultures
quart_jove_dia_tolerancia.jpg

L' Ajuntament de Quart de Poblet celebra el Dia Internacional per la Tolerància amb una campanya informativa dirigida a les persones més joves del municipi. Des de l'oficina #EuropaJove de Quart Jove s'ha instal·lat una carpa al costat de l'estació de metro situada al costat de la Biblioteca Municipal Enric Valor.

L'objectiu de la campanya és donar a conéixer les activitats i subvencions que ofereix Europa per a viatjar, obrir la ment, conéixer a altres persones i cultures i complementar la formació. Són activitats destinades a joves d'entre 13 i 30 anys i també a aquelles persones que treballen amb joves.

La informació que s'ha facilitat s'ha centrat en 2 programes europeus principals: Erasmus+ i el Cos Europeu de Solidaritat. El programa Erasmus+ ofereix activitats d'intercanvi de persones joves en grup (de 13 a 30 anys), acompanyades sempre d'un monitor de l'entitat. També hi ha cursos de formació per a les persones que treballen amb xiquets i joves. A més, també existeix el programa #DiscoverEU, que permet que els joves que tenen 18 anys puguen viatjar en un Interrail amb tren per Europa.

D'altra banda, el Cos Europeu de la Solidaritat (CES), té la seua proposta més important en els projectes de voluntariat, on els i les joves pot realitzar una estada de 2 a 12 mesos en un altre país per a desenvolupar labors de voluntariat. Europa cobreix les despeses de viatge, allotjament, menjar, assegurança i diners de butxaca. Esta possibilitat és per a joves de 18 a 30 anys i el catàleg de projectes en tota Europa és de, aproximadament, 5.500 oportunitats.

Finalment, per a aquells grups de joves amb ganes de desenvolupar algun tipus d'iniciativa que estiga destinada a la millora de Quart de Poblet, per exemple, un projecte solidari, poden sol·licitar fins a 6.000 euros d'Europa per a dur a terme aquest projecte.

L 'Ajuntament de Quart de Poblet, a través de Quart Jove, vol donar a conéixer totes estes oportunitats, a l'abast dels joves europeus. L'objectiu és ajudar a descobrir i aprofitar estes oportunitats. Per a això, es pot sol·licitar més informació per correu electrònic (europa@quartdepoblet.org) o en les oficines de Quart Jove cada dijous. S'ha de sol·licitar cita abans en el número de telèfon 961531459.

 

 

Exposició Prejudice Collection

També en el marc del Dia Internacional de la Tolerància, l'edifici de Quart Jove ha acollit durant una setmana l'exposició Prejudice Collection, una campanya per a combatre el racisme i la xenofòbia, desmuntant els prejudicis (https://prejudicecollection.es/).