Quart de Poblet celebra l'èxit de les rutes organitzades en el Dia Internacional del Guia Turístic
Les rutes organitzades per l'Ajuntament de Quart de Poblet estan sent un èxit de públic i de crítica. En només sis mesos, més de quatre-centes persones han assistit a les visites guiades pels carrers del municipi. La Regidoria de Turisme organitza esta activitat per a donar a conéixer el patrimoni i la història del municipi des de diferents vessants i potenciar la localitat com a destinació turística. Encara que part del públic assistent és de Quart de Poblet, cada vegada s'inscriuen en les diferents rutes persones d'altres poblacions com Torrent, Manises, Alaquàs, Paiporta, Alboraia o Godella, i fins i tot d'altres províncies com Castelló i Múrcia.
Amb motiu del Dia Internacional del Guia Turístic, que se celebra el 21 de febrer, l'Ajuntament ha donat a conéixer les dades de les enquestes de satisfacció que es realitzen després de les visites. La nota mitjana obtinguda per les diferents rutes és del 9,25 sobre 10. A més, segons les mateixes dades, la majoria dels visitants repetix l'activitat.
L'alcaldessa de Quart de Poblet, Cristina Mora, ha agraït la labor que realitzen els guies turístics que aconseguixen traslladar d'una forma atractiva i empàtica els llocs més emblemàtics i la història del municipi. L'alcaldessa ha destacat la labor que es realitza des de la regidoria de turisme per a impulsar i incloure al municipi en les principals rutes turístiques.
"QDP 36/39" és la pròxima ruta que es realitzarà. Serà divendres 23 de febrer a les 18:30 hores i se centra en els esdeveniments més rellevants ocorreguts durant la Guerra Civil. Per als dissabtes 2 i 9 de març, respectivament, s'ha programat la Ruta de l'Aigua a les 11.00 hores, mentres que el divendres 22 de març a les 18:30 hores es podrà gaudir de "Quart de Poblet, d'ahir a hui". Les ruta guiades són gratuïtes i per a participar es pot enviar un e-mail a turisme@quartdepoblet.org o trucar al telèfon 961547597.
Curiositats
La visita estrela és la Ruta de l'Aigua, que recorre l'extens patrimoni hidràulic local i en la qual només a través de la mateixa es pot conéixer l'interior del Depòsit del carrer Trafalgar i de l'Assut del Repartiment. Per a l'any vinent es podrà visitar un altre dels espais emblemàtics, la Cisterna Medieval, una vegada esta haja sigut rehabilitada. En el passeig s'explica, entre altres curiositats, que solia omplir-se al gener per a proveir a la població i que este procés durava fins a tres dies.
A partir d'esta activitat s'han anat afegint noves propostes com "Quart de Poblet, d'ahir a hui", que recorre la història local a través dels edificis i llocs més emblemàtics; i “Històries, batalles, llegendes i misteris”, una novetat que narra aquells fets més desconeguts de la història local. Precisament, esta última, celebrada en dates recents ha gaudit d'una gran acceptació, ja que són diverses les persones que s'han interessat per una nova edició. I és que en la mateixa es poden conéixer dades tan interessants i desconeguts com que “El Cid” va guanyar la primera batalla als almoràvits en tres segles, o que una baralla per una disputa política va acabar amb quatre morts, el poble pres per la Guàrdia Civil i apareixent en els diaris de tirada nacional.
Per la seua banda, "Quart de Poblet, d'ahir a hui" revela que la plaça de la Creu va ser en època medieval l'àgora més important de Quart de Poblet, ja que allí estaven situats el forn, la carnisseria, la taverna, l'hostal, el mercat i la cort de justícia. A més, en la "QDP 36/39" es relata que la comandància de Blindats de l'exèrcit republicà va estar en el municipi amagada sota els arbres de l'avinguda de San Onofre perquè l'aviació enemiga no el vera.
A més, l'àrea ha anat oferint una sèrie de visites teatralitzades, "Quart de Poblet 1923" i "Quartum Miliarium", amb molt bona acceptació per part del públic, per la qual cosa està previst reprendre esta iniciativa en els pròxims mesos. Els intèrprets van vestits amb indumentària de principis del segle XX per a submergir als visitants en una altra època i també, de pas, denunciar la incomoditat de la roba femenina.
A tot això se suma l'aposta per la digitalització del patrimoni i del turisme, ja que el projecte "Turisme QdP" permetrà realitzar un viatge en el temps a través de tecnologies com la realitat virtual i conéixer com era la localitat en una altra època i visitar fites ja desaparegudes.