24 de maig de 2023, 12:49

Quart de Poblet instal·la plaques solars en el poliesportiu municipal

Les noves plaques solars de la piscina eviten l'emissió de 54 tones de CO2 a l'atmosfera
placas piscina  (2).jpeg

L'Ajuntament de Quart de Poblet està millorant les instal·lacions esportives municipals amb la fi, d'una banda, d'oferir un bon servei a la ciutadania, i, per un altre, afavorir la sostenibilitat d'aquestes infraestructures. Per a això, ha invertit prop de 384.000 en diferents espais esportius.Un exemple és la coberta de la piscina climatitzada, que ha estrenat plaques solars per a l'autoproveïment elèctric d'aquesta prestació, amb les quals s'estalviarà a l'any més de 164.000 quilowatts/hora d'electricitat. Això es tradueix en una reducció d'emissions a l'atmosfera de més de 54,31 tones de CO₂ a l'any. A més, suposarà una baixada en la factura de la llum superior als 15.500 euros.

El projecte té un cost de 133.195,26 euros, dels quals el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) en el marc del Programa Operatiu de Creixement Sostenible 2014-2020, aporta el 50%, 66.597,63 euros. Aquesta subvenció s'executa a través de la convocatòria de la línia d'ajudes de l'Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia, IDAE, dependent del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, MITECO.

Altres instal·lacions que també s'han millorat com el Camp de Futbol Municipal, que ja compta amb una nova sala de musculació totalment reformada. Tant els clubs d'aquest esport com els d'una altra modalitat podran gaudir de la instal·lació, que està equipada amb màquines de força per a l'entrenament funcional i la rehabilitació dels i les esportistes, així com maquinària de treball cardiorespiratori per a la recuperació de lesions i el suport al treball de campo.la inversió s'ha fet realitat gràcies als pressupostos participatius que anualment l'Ajuntament posa a la disposició de la ciutadania, que vota aquells projectes que desitja veure realitzats en el municipi.

Amb aquest gimnàs finalitzat, Quart de Poblet completa la reforma completa de totes les seues sales d'activitat municipals, ja que durant els dos últims anys s'han reformat les sales de musculació del Complex Poliesportiu i del gimnàs del col·legi María Moliner; i la destinada a cardio del pavelló, sumant una inversió superior als 250.000 euros.

A més, una de les iniciatives més destacades en l'actualització de les sales esportives és la instal·lació de màquines amb les quals l'usuari genera energia mentre fa esport. Les màquines aconsegueixen que els watts generats amb l'exercici, gràcies a l'energia cinètica, es transformen en corrent altern, compatible amb la xarxa elèctrica i alimente la pròpia màquina.

Actuacions anteriors

Cal recordar que la piscina climatitzada també va ser objecte d'altres millores mediambientals, com la instal·lació de panells d'il·luminació LED que permeten una major eficiència energètica. A més, l'Ajuntament va invertir 180.000 euros, en la rehabilitació i modernització d'aquesta instal·lació i de la pista poliesportiva annexa, dins del Pla d'Inversions de la Diputació, que va implicar la impermeabilització del got major i la col·locació d'un nou revestiment de dimensions més grans. Per part seua, en el pavelló es va millorar el paviment, es van pintar les parets i es va rehabilitar tota la instal·lació.

Així mateix, i, per a completar l'oferta esportiva local, recordar que la piscina d'estiu obrirà les seues portes el pròxim 2 de juny.