20 de setembre de 2023, 14:09

Quart de Poblet llança nous cursos de carretoner i estiba davant l'elevada demanda formativa

60 aturats ja han participat en els tallers, amb un 30% d'ocupabilitat
IMG_0673.JPG

El Centre d'Ocupació i Desenvolupament de Quart de Poblet ha llançat una nova convocatòria de cursos dins del programa MEID.ei (Millora de l'Ocupabilitat i inclusió digital) després de la gran acceptació dels tallers anteriors. En total, 60 persones del municipi en situació de desocupació ja han participat en diferents formacions del programa, aconseguint una inserció del 30%.

Així, la nova tanda de tallers donarà inici amb el curs de Competències digitals, el 29 de setembre, seguint amb el de Manipulador/a d'aliments d'alt risc amb dues formacions, una el 4 d'octubre i una altra el 10 de novembre; i el taller de Carretons i seguretat en l'estiba de mercaderies, que es realitzarà del 14 al 23 de novembre.

L'objectiu d'aquest pla és formar, orientar i mitjançar per a eliminar les barreres de la bretxa digital, millorant així les perspectives d'ocupació de les persones participants, així com l'autonomia en la realització de gestions digitals, i següents passos per a la seua inserció i millora. També inclou formació per a l'adquisició de carnets professionals demandats pel teixit empresarial, com el curs de Carretons UNEIX 58451 i Seguretat en l'Estiba de mercaderies; el de Seguretat en l'Estiba de mercaderies i el de Manipulador d'aliments d'alt risc. A més de l'ensenyament, s'ofereixen pràctiques en empreses.

Les persones interessades poden inscriure's en la web municipal, en aquest enllaç:

https://quartdepoblet.es/areas/empleo/articulo/inscriu-te-al-programa-meid-ei, o en la web del Centre d'Ocupació i Desenvolupament (CED), o acudir directament al CED.


Aquest programa està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) en el marc d'Espanya (POPE) 2014-2020.


D'altra banda, i també cofinançat pel Fons FEDER, continua en marxa el programa DKey.on, per a ajudar i assessorar el comerç local i a persones emprenedores del municipi a digitalitzar els seus negocis per a adaptar-se a les noves formes de consum. Per a això, s'ofereixen eines útils per arribar a un públic més ampli i complir amb els seus objectius. Els negocis que vulguen participar en aquest projecte poden inscriure's en aquest enllaç:

https://quartdepoblet.portaldelcomerciante.com/es/noticia/view/programa-impulso-digitalizacion-y-transformacion-digital-actividad-emprendedora-y-comercial-local-dkeyon