7 de maig de 2024, 12:43

Quart de Poblet premia la col.lecció de Carlos Bravo en la 44a edició del Certamen de fotografia QLICK

L'exposició d'imatges es podrà veure fins al 24 de maig a la Casa de la Cultura
QLICK premiadxs.jpg

L' Ajuntament de Quart de Poblet ha inaugurat el Festival de fotografia QLICK 44 amb el lliurament de premis als guanyadors d'aquest certamen, una trobada que incentiva i dona suport a la divulgació de la fotografia com a mitjà d'expressió artística. No en va , es tracta d'un certamen nacional que compta amb un gran prestigi dins del sector. En la secció col·lecció, el primer premi ha sigut per a Carlos Bravo Paredes per la seua obra “Mis silencios y yo”; el segon lloc ha sigut per a Ángel Atanasio Rincón per “Despoblación rural”, i el tercer lloc l'ha obtingut José Conceptes per “Entre dos mundos”. En aquesta categoria es van presentar un total de 195 fotografies.

En la secció de premis individuals, s'ha guardonat a Antonio Atanasio per “Veinticuatro años de oscuridad”; Carlos Bravo per “La tierra fría”; Xavier Ferrer Chust per “X”, Librada Martínez Cano per “La mirada ingenua”; Diego Pedra per “Escombros”, Miquel Planells per “La sutileza del recuerdo”; José María Rubio per “De inviernos al Este” i a José Tomás per ”Juego de adultos”. En la secció tema local, a la qual s'han presentat 31 fotografies, el premi Ribera Ríos ha sigut per a José Tomás Rojas per la seua creació “En tránsito”. Dominga Balastegui i José Luis Fernández també han sigut premiats en aquesta categoria per “Reflejos de cultura” y “Biblioteca”, respectivament.

 

L'exposició estarà oberta fins al dia 24 de maig, en horari de dilluns a divendres de 9.30 a 13.30 i de 17.00 a 20.00 hores. El catàleg de l'exposició està disponible en format físic per als i les visitants i en format digital PDF descarregable en l'Àrea de Cultura de la web de l'Ajuntament de Quart de Poblet. La regidora de Cultura, Encarna Folgado, ha presidit el jurat, que ha tingut com a vocals a Irene Ballester, doctora en Història de l'Art i professora en el departament d'Història de l'Art i en el Màster de Fotografia de la UV; Johanna Caplliure, llicenciada en Història de l'Art i en Filosofia i docent d'Estètica i Teoria de l'Art en la UPV; i Pedro Vicente Mullor, director del Màster de Fotografia i Art de la UPV. El director sociocultural de l'Ajuntament, Antonio Santos, ha exercit com a secretari.