Plaza Valldecabres, 19, Quart de Poblet (46930), València
Lun - Vie 9.30 - 13.30 y 17 - 20.30

Més de mil persones gaudeixen dels jocs de taula durant 28 hores seguides a Quart de Poblet

El CEIP Sant Onofre acull la XVI edició de les Jornades de Jocs de Taula i Rol JESTA 2023
jesta (16).jpeg

Més de mil persones inscrites i hores i hores de joc simultani. Aqueix ha sigut el balanç de la XVI edició de JESTA 2023, les Jornades de Jocs de taula i Rol organitzades per l'Associació Jocs Quart i que se celebren a Quart de Poblet, una iniciativa més que consolidada. Durant el cap de setmana, el CEIP Sant Onofre de Quart de Poblet s'ha convertit en un espai de dinamització de jocs tradicionals i simulacions gegants (Staka, Passe, Trappe, Zoop) on el públic assistent ha tingut l'oportunitat de mostrar prototips i jugar sense parar.

En total, s'han preinscrit 652 persones en l'esdeveniment però segons la representant de Jocs Quart, Mabel Almela, aquesta xifra s'hauria doblegat durant el cap de setmana, arribant a superar els mil participants. Cal assenyalar que a aquest esdeveniment acudeixen persones de tota la província de València, però també de diferents parts d'Espanya. “En JESTA 2023 no sols rebem a gent de la Comunitat Valenciana, sinó també de diferents comunitats autònomes pròximes, com Barcelona, Conca o Madrid”, indica Almela.

En jugar, els qui participen poden recollir ‘jesetas’, la moneda de l'esdeveniment, i quantes més tinguen, més oportunitat tenen d'obtindre regals. Il•lusió, nervis i guanyes per jugar sense parar són algunes de les emocions del públic. “Han sigut tres anys d'espera per a poder tornar a gaudir aquest esdeveniment que tant ens dona als que estimem els jocs de taula”, assegura un dels assistents. Moltes persones han acudit al costat de la seua família. Algunes opinions consideren que JESTA 2023 és una manera de propulsar els jocs de taula en la societat. “És una diversió molt bonica que sembla que s'està oblidant, però ací tots tenim l'oportunitat de jugar a grans jocs i sobretot, portar als nostres fills perquè coneguen aquest meravellós món”, assenyala.

D'altra banda, cal destacar que en JESTA 2023 existeix una zona de prototips on els qui participen poden mostrar els seus jocs de taula i convidar a totes les persones al fet que els proven. “Sempre hem ensenyat les nostres creacions a coneguts o hem passat per fires, però enguany ens abellia enfocar-nos en un públic més seriós i així arribar més lluny”, assegura un dels grups de creadors de prototips present. Aquesta devoció dels participants per mostrar les seues creacions també es deu al fet que JESTA 2023 compta amb la presència d'editorials, que estan pendents dels jocs de taula presentats.

A més, cal assenyalar que la trobada també suposa una oportunitat perquè les pròpies editorials puguen mostrar el seu treball. Així ho afirma un editor de jocs de taula: “Som molt xicotets i ens movem per les plataformes en línia, per la qual cosa hem vingut ací per a buscar projectes i donar-nos a conéixer”.

Finalment, cal assenyalar que en JESTA 2023 hi ha hagut diferents expositors de botigues de jocs de taula perquè les persones puguen conéixer diversos tipus de creacions relacionades amb aquest món. “Som ací per a les persones coneguen els nostres jocs i s'animen a provar-los”, assegura un dels treballadors.

D'aquesta manera, JESTA 2023 suposa un ambient lúdic on les persones poden compartir, crear, mostrar i jugar sense parar. Però, sobretot, representa una comunitat que comparteix la passió de continuar apostant pel món dels jocs de taula.