Calle De la torreta, 1, Quart de Poblet (46930), València
Horari d’atenció. Matins: Dilluns de 10 a 14 hores. De dimarts a divendres de 9 a 14 hores. Vesprades: Dimecres i dijous de 16:30 a 19:30 hores.

El CMIA coneix les propostes que es presenten a la VII Edició dels Pressupostos participatius de Quart de Poblet

WhatsApp Image 2024-02-07 at 18.48.05.jpeg

El CMIA de Quart de Poblet va conéixer ahir de primera mà les propostes que podrà votar la ciutadania a aquesta edició dels pressupostos participatius.

Per a aquest fi, va acudir a la reunió del CMIA l'equip de Govern obert i l'equip de l'àrea d'infància i adolescència juntament amb el seu regidor, Juan José Susín, que van informar de les propostes i resoldre dubtes.

La finalitat de la VII edició dels Pressupostos Participatius és proposar i triar per la ciutadania unes inversions per valor de 200.000 € que s'incorporaran al pressupost municipal d'aquest any. 

El procés compta amb un total de cinc fases, trobant-nos ara mateix a la fase 3 de votació ciutadana:

  • FASE 0. Constitució grup motor de pressupostos participatius i ratificació de les bases: 21 i 23 de novembre de 2023.
  • FASE 1 presentació de propostes: 27 de desembre 2023 al 19 de gener de 2024.
  • FASE 2. Estudi tècnic i de viabilitat de les propostes: 22 de gener al 2 de febrer de 2024.
  • FASE 3. Procés de votació ciutadana: 5 de febrer al 23 de febrer de 2024.
  • FASE 4. Aprovació en el ple i començament d’execució de les propostes: març de 2024.

Les propostes presentades pel CMIA a la fase 1, presentació de propostes, van ser les següents:

  1. Parques amb gronxadors inclusius i jocs sensorials.
  2. Plantació d'arbres del CMIA.
  3. Millorar l'espai de la sala d'exposicions.
  4. Col·locació de fanals al Pipican proper a l'estació de metro de Quart de Poblet.
  5. Parques amb més jocs i taules per jugar totes i tots.

D'aquestes, finalment han sigut tres les triades per a la seua votació per la resta de ciutadania, incloses en dues propostes:

  • Parcs més inclusius i divertits: actualització de les activitats i jocs que es poden fer als parcs i jardins públics i adaptació perquè siguen accessibles i inclusius, incorporant, en algun cas, banys públics (propostes 1 i 5)
  • Més arbres, més ombra, menys calor: plantació d'arbres autòctons per a crear ombra en parcs i jardins. I creació d'un Bosc del Consell Municipal d'Infància i Adolescència. (proposta 2)

La totalitat de les propostes presentades són:

  1. Parcs més inclusius i divertits: actualització de les activitats i jocs que es poden fer als parcs i jardins públics i adaptació per a que siguen accessibles i inclusius, incorporant, en algun cas, banys públics.
  2. Millora del Parc poliesportiu. Dotar-lo de zones d'ombra i més terreny esportiu a les pistes d'atletisme.
  3. Implementació i creació de colònies felines municipals. Creació de colònies felines municipals, en llocs adequats i amb condicions higièniques.
  4. Entorns escolars segurs. Projecte d'estudi i consolidació d'entorns escolars segurs: formant a totes les persones participants (famílies, professorat, xiquets i xiquetes, gent dels barris...), senyalització del municipi amb pictogrames (dibuixos fàcils), campanya informativa, senyalització viària...
  5. Més arbres, més ombra, menys calor. Plantació d'arbres autòctons per a crear ombra en parcs i jardins. I creació d'un Bosc del Consell Municipal d'Infància i Adolescència.
  6. Circuit d'educació viària. Ampliar i consolidar el que hi ha al poliesportiu municipal. Creació de zones d'esbarjo per a gossos. Amb jocs d'agilitat i educació canina. Projecte de creació d'espais multiusos a l'aire lliure. Per acollir activitats culturals i cíviques. Amb escenari, ombra, possibilitat de connexions...
  7. Creació d'un centre de compostatge comunitari. Per fer compost amb els residus de jardineria i orgànics, per utilitzar als jardins i horts urbans del poble.
  8. Més panells per anuncis i convocatòries ciutadanes. Ampliar el nombre de panells per facilitar la comunicació i expressió de la ciutadania.
  9. Crear una oficina municipal sobre ajudes a ascensors, rehabilitació d'edificis i energies renovables. Per facilitar la sol·licitud dels serveis i ajudes existents.
  10. Ampliar la senyalització dels espais emblemàtics del poble. Incloent les entrades del poble com a benvinguda i referència per als visitants.

Ara conselleres i consellers tenen al davant una tasca de difusió amb tota la ciutadania i de consulta a la resta de xiquetes, xiquets i adolescents del nostre municipi per a poder emetre el seu vot com a representants de les infàncies i adolescències.

La votació del CMIA als pressupostos participatius tindrà lloc el pròxim 21 de febrer de 2024. Volem animar també a la resta de ciutadania a què participe en aquest procés de votació ciutadana.