Calle De la torreta, 1, Quart de Poblet (46930), València
Horari d’atenció. Matins: Dilluns de 10 a 14 hores. De dimarts a divendres de 9 a 14 hores. Vesprades: Dimecres i dijous de 16:30 a 19:30 hores.

Funcionament

imagen
El Consell Municipal d’Infància és l’òrgan per a la participació democràtica de la infància a Quart de Poblet, les seues conselleres i consellers són responsables de promoure els drets de la infància, representants de la seua veu davant l’Ajuntament i participes actius en la vida del municipi.

Durant l’últim curs, la periodicitat de les seues reunions, va ser cada 2 setmanes, com a metodologia de treball segueixen un model estructurat en 4 parts. Un aspecte formatiu de ferramentes personals per al treball en grup i hàbits participatius.

1. Són un òrgan de consulta de l’equip de govern sobre aquelles qüestions que els concerneixen i de la mateixa manera cada any, tenen l’oportunitat en el ple d’infància, de posar de manifest aquelles qüestions que els inquieten.

2. Assumeixen el paper d’interlocutors amb la ciutadania i amb els seus iguals per a difondre i posar en valor els drets de la infància, i són l’altaveu en moltes de les activitats que es realitzen a nivell municipal.

3. Treballen segons el model de gestió de projectes de desenvolupament comunitari, analitzant cada curs la seua realitat, seleccionant alguna qüestió sobre la qual vulguen intervenir i treballant en açò durant la resta del curs.

4. Les persones que componen el consell municipal d’infància, són triades per les seues companyes i companys en les eleccions que es fan a principi de curs, en tots els centres escolars del municipi. Es renoven per meitats, assumint el càrrec per dos anys, la qual cosa es tradueix en una incorporació acompanyada per conselleres i consellers que almenys ja han estat durant un any, immersos en la dinàmica de treball del CMI. Les eleccions es realitzen cada any entre l’alumnat dels cursos de 5é de primària, 1r i 3r de l’ESO. En la següent taula, s’arreplega l’estimació de màxims de representació infantil, tenint en compte els diferents grups de cada curs i centre.