Calle De la torreta, 1, Quart de Poblet (46930), València
Horari d’atenció. Matins: Dilluns de 10 a 14 hores. De dimarts a divendres de 9 a 14 hores. Vesprades: Dimecres i dijous de 16:30 a 19:30 hores.

Quart de Poblet renova per quarta vegada consecutiva com a Ciutat Amiga de la Infància

logo-ver-CAI-esp_0.jpg

Quart de Poblet renova per quarta vegada consecutiva com a Ciutat Amiga de la Infància. Per quart cop consecutiu des de 2010, hem revalidat el nostre segell com a Ciutat Amiga de la Infància, atorgat per la Secretaria Permanent de Ciutats Amigues de la Infància, formada per UNICEF i els seus socis en aquest programa com el Ministeri de Joventut i Infància, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i l'Institut Universitari de "Necessitats i Drets de la Infància i l'Adolescència" (IUNDIA).

Som un dels 148 municipis que han renovat el seu segell i una de les 301 Ciutats de la Infància que ja existeixen a tota Espanya. "Tenir més de 300 Ciutats Amigues de la Infància és una gran notícia, ja que significa que més de 300 municipis i entitats locals es preocupen tant pels seus xiquets, xiquetes i adolescents com per posar-los en el centre de les seues polítiques", afirma Gustavo Suárez Pertierra, president d'UNICEF Espanya. "La infància i l'adolescència han de viure en entorns en els quals es puguen sentir segurs i en els quals se'ls escolte, i per això agraïm el compromís d'aquestes ciutats per a aconseguir-ho".

Ésser reconeguda com a Ciutat Amiga de la Infància implica per a un govern local compartir una mateixa visió, així com realitzar accions encaminades a què tot xiquet, xiqueta i adolescent puga gaudir plenament dels seus drets, comptar amb espais reals de participació, desenvolupar-se plenament en el seu entorn més proper, en les ciutats i comunitats, i, en definitiva, viure en un entorn on puga ser xiquet o xiqueta, perquè el progrés de la infància és el progrés de tots. Comptar amb aquest reconeixement és una inversió en la infància que té un impacte positiu a curt, mitjà i llarg termini, ja que no només transforma la realitat de la infància, sinó també de tota la societat.

Formar part d'aquesta xarxa, per tant, implica que aquests governs locals han implementat la seua estratègia d'infància i estan aconseguint resultats reals per als xiquets, xiquetes i adolescents de les seues demarcacions. Per a això, compten amb espais de participació infantil i adolescent, coordinació entre les diferents àrees, diagnòstic de la situació de la infància i l'adolescència en la seua localitat, i un pla d'acció. En el cas de les renovacions, realitzen a més una avaluació.

Quart de Poblet ha superat amb èxit aquesta avaluació. A més, aquest any ha elaborat el seu III Pla d'Infància i Adolescència 2023-2027 i compta amb un consell de participació infantil i adolescent, el Consell Municipal d'Infància i Adolescència de Quart de Poblet.

Alguns dels èxits que han assolit els plans locals d'infància dels governs reconeguts avui són:

  • Inversió de 4 milions d'euros en l'impuls a la participació infantil en 2022.
  • Han executat pressupost per a la implementació de mesures recollides en els seus plans d'infància amb l'objectiu de garantir els drets dels xiquets, xiquetes i adolescents, per un import de més de 1.000 milions d'euros en 2022.
  • Un 31% d'aquestes localitats compta amb programes de suport educatiu (reforç escolar, abandonament o prevenció de l'absentisme, etc.), que en 2022 van atendre al 91% dels xiquets i xiquetes que van sol·licitar formar-ne part.
  • Un 21% d'elles compta amb programes d'esport adaptat per a xiquets i xiquetes amb discapacitat que, de mitjana, abasten un 33% de l'oferta que realitzen.
  • El 22% té algun tipus de mesures de seguretat peatonal al voltant dels centres educatius, amb una cobertura mitjana superior al 85% dels mateixos.
  • En 33 dels 156 municipis reconeguts s'han implementat més de 1.000 km de carrils per a bicicletes segregats, més segur per al seu ús per part de xiquets i xiquetes.
  • Un 35% d'aquestes localitats compta amb programes municipals per a desenvolupar competències emocionals, educatives i parentals a les famílies, en els quals en 2022 van participar més de 48.000 persones.

L'Acta d'aquesta reunió, on es pot consultar detalladament la llista dels reconeguts i candidats, es pot trobar a: www.ciudadesamigas.org/reconocimientos-2023/.

Volem agrair a la nostra ciutadania, especialment a la de menor edat, la seua col·laboració per construir entre totes i tots un Quart de Poblet cada dia millor.