C/ María Zambrano, 1, Quart de Poblet (46930), València
Centre Social Intergeneracional Trenquem Barreres

L'homenatge a les Noces d'Or tanca el Mes Cultural de les Persones Majors de Quart de Poblet

La gala de clausura ha combinat emotivitat i humor amb el reconeixement a les parelles que compleixen 50 anys de matrimoni
Celebración Bodas de Oro Personas Mayores.jpg

Quart de Poblet ha clausurat el Mes Cultural de les Persones Majors amb l'homenatge a les parelles que compleixen 50 anys de matrimoni durant aquest 2024. L' Ajuntament ha celebrat una emotiva gala de clausura amb un reconeixement a quatre matrimonis que celebren les seues Noces d'Or.
Enguany, les parelles homenatjades han sigut: Eugènia Valverde i Manuel Cantos, Concepción Calvo i Joaquín Baños, Amparo Antón i José Amores i Mª Carmen Rodríguez i Lucio Medina. Dos dels matrimonis han sigut sorpresos pels seus familiars, ja que no sabien que anaven a rebre un homenatge. Per a cada parella s'ha preparat un xicotet audiovisual amb fotografies, mentres que fills, filles, nets i netes els han dedicat unes paraules.
Durant l'acte, presentat per la periodista quartera María José Sáez i amenitzat per la Societat Artístic Musical “La Unió”, l'alcaldessa, Cristina Mora, li ha entregat a cada matrimoni un “socarrat” i un ram de flors. Mora ha reconegut que durant l'acte "hem plorat d'emoció, però també hem rigut molt". A més, ha destacat que “aquestes parelles han ajudat a construir el poble i a dotar-li d'identitat, ja que han apostat per Quart de Poblet per construir la seua vida”.

 

Un mes ple d'activitats
L' Àrea de Persones Majors, dirigida per la regidora Llum Moral, ha programat multitud d'activitats que han fomentat un estil de vida saludable i l'estimulació intel·lectual i social d'este segment d'edat. 
Un dels actes més divertits i multitudinaris ha sigut la classe magistral de baileteràpia, en la qual també han participat els usuaris i usuàries del Centre Ocupacional i els del Centre de Tipologia Mixta. Com a novetat, enguany s'ha celebrat un Bingo Literari, amb el qual s'ha posat a prova els coneixements literaris cantant "bingo" i "línia" amb els encerts acumulats. 
 

S'han desenvolupat diferents excursions a Albarrasí, el Monestir de Sant Miquel dels Reis i el Palau Ducal dels Borja. Destaquen també entre les activitats del programa,  el campionat de jocs de taula, el sopar de convivència amb ball i el taller de seguretat elèctrica en la llar.