C/ María Zambrano, 1, Quart de Poblet (46930), València
Centre Social Intergeneracional Trenquem Barreres

Les aules per a Persones Majors de Quart de Poblet tanquen curs amb rècord d'inscripcions

Una festa final posa el fermall d'or a una temporada amb multitud de propostes per al col·lectiu
IMG_7697.JPG

L'àrea de Persones Majors de Quart de Poblet ha tancat el curs en gran amb una festa amb la qual ha posat el fermall d'or a un any molt intens. La Coral Rondó va interpretar diverses peces que van delectar al públic, encara que el moment més divertit es va viure amb l'obra "María Cristina", amb la nova alcaldessa, Cristina Mora, de públic. En un dels seus primers actes com a primera edila, Mora va animar als i les assistents a apuntar-se de nou als cursos al setembre, a continuar formant-se i participar de manera activa en els esdeveniments que es programe. 

I és que el departament ha organitzat multitud d'activitats i propostes educatives que dinamitzen aquest sector de la població, molt actiu en el municipi. Així, 295 persones s'han apuntat als cursos de les aules per a majors durant la temporada 2022-2023 que s'han realitzat en el centre Trenquem Barreres, la qual cosa ha suposat un rècord d'inscripcions. 

De l'oferta, les classes més demandades són les de Memòria, Quartilla i Desenvolupament Personal, encara que la resta de cursos com a informàtica, petanca, escacs, jocs saludables o balls de saló han gaudit d'una gran acceptació. Fins i tot hi ha alumnes que s'han quedat en llista d'espera a causa de l'alta demanda de formació. D'altra banda, com a novetat enguany s'ha afegit a la programació el cicle de Ballterapia. 

A més de les aules, des de l'Àrea de Persones Majors s'han realitzat una varietat d'activitats socials i culturals, com a excursions a San Clemente i Alcoi, a diversos museus, a la Diputació de València o les Coves de Paterna, entre altres, que han comptat també amb un elevat índex de participació. A més, amb l'ampliació de les instal·lacions del centre Trenquem Barreres s'ha pogut augmentar l'oferta lúdica, educativa i d'oci. 

La localitat s'ha bolcat amb la integració del col·lectiu en el municipi amb iniciatives tan destacades com el Mes Cultural de les Persones Majors, amb una àmplia programació que incloïa conferències, tallers, ioga, una ruta urbana saludable o excursions. Aquest cicle va concloure amb l'homenatge a aquelles parelles que celebren enguany les seues Noces d'Or. 

Així mateix, també es van realitzar activitats per a la prevenció i la sensibilització sobre l'Alzheimer amb propostes tan innovadores com una teràpia Assistida amb Animals dirigida al grup d'Estimulació Cognitiva, tallers o una marxa reivindicativa pel municipi. 

Centre de Convivència 

El Centre de Convivència San Onofre ha sigut l'escenari dels balls amb música en directe o sopars de germanor com la celebrada en Nit de cap d'any. Amb tot, l'objectiu és garantir una oferta d'oci àmplia per a aquest sector de la població. A més, aquest espai ha sigut objecte de millores, com el condicionament de les sales o la renovació del mobiliari.