Carrer Reverendo Padre José Palacios, 1, Quart de Poblet (46930), València
Edifici L'Estació. Horari (excepte amb visites guiades): - Divendres de 17:00 a 20:00 - Dissabtes de 10:00 a 14:00

Casa de Cultura

casa cultura 1100.jpg

La Casa de Cultura és l'antiga casa de Juan Bautista Valldecabres, una de les persones més importants nascudes a Quart de Poblet, destacat propietari i un dels polítics més rellevants de la seua època a la província de València. El senyor Valldecabres va adquirir aquesta casa dels seus sogres en 1886 i la va reconstruir pràcticament com la veiem hui dia.

Es tracta d'un habitatge amb l'estructura típica dels pobles de L'Horta. La planta baixa s'organitzava al llarg d'un ample corredor central que permetia l'accés al carro cap a un pati. La primera planta es dedicava a habitacions i tenia també una cuina, on estava el servei.

D'altra banda trobem l'andana que funcionava com magatzem de productes agrícoles i assecador de tabac, cacauets o tot tipus de farratges. Finalment, pujant una escala, es troba una torre miramar, un element que denota l'estatus social del propietari.

Aquest edifici va ser triat com a emplaçament per a la Casa de Cultura tant per la seua singularitat com per la seua necessitat de conservar-ho, en tractar-se d'un edifici històric del S.XIX.