10 de juny de 2024, 09:04

Quart de Poblet entrega els premis del XXII Concurs escolar sobre La Passejà als millors dibuixos i narracions

Els guanyadors i guanyadores reben un kit per a participar en la Roda de Foc infantil
Cris habla y todos.JPG

Quart de Poblet entra de ple en els dies grans dels festejos en honor a Sant Onofre i la Passejà, que se celebrarà este diumenge, 9 de juny, a partir de les 22.30 hores. Els *Amics de la Passejà en col·laboració amb l'Ajuntament han organitzat la programació, que tindrà com a punt àlgid la gran nit de foc i tradició que complix 301 anys. El lliurament de premis del XXII Concurs Pictòric i Literari Escolar Quart 2024 sota el lema "Sant *Onofre i la Passejà" ha sigut un dels actes més entranyables, ja que s'acosta la tradició de la Passejà als xiquets i xiquetes del municipi. En este esdeveniment s'ha reconegut l'enginy i creativitat de l'alumnat de quart de Primària dels col·legis quarters i s'ha convidat als i les escolars a implicar-se en la celebració per a garantir el relleu generacional de la festa.

A més, els premiats i les premiades han rebut un kit especial amb tot el necessari per a participar en la “*roda de *foc" infantil: "els *tenalles", el pin de *Amics de la *Passejà i l'acreditació que hauran de lluir a la seua roba. A més, la bossa inclou un exemplar del llibre "La coveta de Sant Onofre", de l'investigador local Cento Sancho. L'alcaldessa, Cristina Mora, la regidora d'Educació, Consue Campos, i la presidenta d'Amics de la Passejà, Rosa Puchades, han sigut les encarregades d'entregar els guardons i felicitar els xiquets i xiquetes per la seua implicació i creativitat.

En esta edició, els xiquets i xiquetes premiats han sigut: Adriana Pájaro Moreno i Gabriela Vico Socuellamos (La Constitució);Martina Navarro García, Lucas González Pedraza, Paula Domingo Paramio, Alicia Portillo González, Ana Paula Marlano Vásquez i Nerea Fernández Godoy (María Moliner); Noa Poliment Gómez i Samantha Rodríguez Baquero (Molí d'Animeta); Alfonso Galisteu Mateu i Nicolás Minuesa Correcher (Puríssima Concepció); Daniela Martín Domínguez i María Bondía Puig (Sagrat Cor); Paula Vélez Espinós i Adrián Ballesteros Cano (Sant Enric); i Marwa Hajam Jamali, Mar Fernández González, Hugo Soriano Luján i Martín Enríquez Vela (San Onofre).

Els premis especials de l'Ajuntament han anat a parar a Nicolás Minuesa Correcher (narració) del col·legi Puríssima Concepció, i Hugo Soriano Luján (dibuix) del col·legi Sant Onofre.
Este acte ha sigut l'avantsala dels plats forts del cap de setmana, com l'actuació de l'Orquestra Montecarlo, demà dissabte, a les 23.00 hores, al costat de la biblioteca. La nit del diumenge, la Passejà recorrerà els carrers del municipi i en arribar a la rotonda de l'Aigua, es realitzaran la Roda de Foc infantil i la Roda de Foc d'Amics de la Passejà. A més, en esta confluència entre els carrers Trafalgar i Joanot Martorell, la Pirotècnia Valenciana de Llanera de Ranes oferirà un gran espectacle pirotècnic. La Roda de Foc es repetirà també en arribar a les portes de l'Ajuntament i un gran castell de focs artificials es dispararà en el pàrquing del carrer Azorín. La Passejà finalitzarà el seu recorregut en la Plaça de l'Església on ElsAmics convidaran al poble a orxata i rosquilletes. 

L'endemà, dilluns 10 de juny, la imatge de *Sant *Onofre, popularment dita “La *Coveta”, realitzarà el camí invers. A les 11.00 hores, serà traslladada des de la Parròquia de la Puríssima Concepció, on ha passat la nit, fins a l'Ermita que porta el seu nom. Allí s'oficiarà una missa en el seu honor a les 11.30 hores. En finalitzar l'homilia, es dispararà una *mascletà.

El 10 de juny serà també una jornada molt especial, ja que se celebrarà el Mercat de Sant Onofre, que enguany compta amb unes activitats molt especials. Obert d'11.00 a 22.00 hores es realitzarà un taller per a aprendre a elaborar les pilotes de tota la vida amb un cordill que es venien en el tradicional mercat artesanal. Este taller es farà en dos torns, a les 18.00 hores i a les 20.00 hores, a l'altura de Correus. Així mateix, hi haurà animació teatral a càrrec de l'EsglaiTeatre a partir de les sis de la vesprada.

Per part seua, l'Agrupació Musical l'Amistat oferirà un concert extraordinari eixa mateixa jornada, a les 19.30 hores, al parc de Sant Onofre. La processó des de l'ermita fins a la parròquia de la Puríssima Concepció posarà el punt i final al dia de Sant Onofre.