1 de juny de 2023, 11:39

Quart de Poblet celebra el dia de la seua patrona, la Mare de Déu de la Llum

Les 300 clavarieses de la Verge de la Llum preserven la tradició des de 1951
altar.JPG

Quart de Poblet ha commemorat el dia de la seua patrona, la Verge de la Llum, amb diversos actes. celebració del dia de la patrona del municipi, la Mare de Déu de la Llum. Les 300 Clavarieses celebren un any més aquesta efemèride amb un complet programa d'actes en el qual demostren la seua devoció, preservant des d'aquesta arrelada tradició des de 1951. 

La programació ha arrancat amb una desfilada des de la plaça de l'Ajuntament amb l'acompanyament de la colla de tabal i dolçaina Va de Bo fins a l'Ermita de Sant Onofre, Parròquia de la Mare de Déu de la Llum on s'ha celebrat una missa. En la mateixa ermita, les clavarieses han assistit els dies anteriors a la celebració al tridu de la novena.

Per a culminar aquest moment tan emotiu, a l'eixida de l'homilia s'ha disparat una xicoteta mascletà per a remarcar també el caràcter festiu de la commemoració. Per a reposar forces i estrényer llaços de germanor les components de la clavaria van degustar un suculent esmorzar. L'alcaldessa, Carmen Martínez, i les regidores Cristina Mora i Consue Campos, han participat en els actes. 

Amb aquesta nova commemoració, la Clavaria de la Verge de la Llum, demostra el seu esforç per mantindre una tradició iniciada fa 72 anys i que aglutina a nombre elevat de dones que recorden a la patrona de Quart de Poblet en el seu moment gran.


Multimèdia