1 de juny de 2023, 13:58

Quart de Poblet organitza un gran Correfoc de Xarxa Teatre pel 300 Aniversari de la Passejà i obri la piscina d'estiu

L'espectacle, exhibit en tot el planeta, es podrà gaudir el divendres a la nit
NIT MÀGICA XARXA .jpg

Quart de Poblet continua amb els actes de commemoració del 300 aniversari de la Passejà, declarada Festa d'Interés Autonòmic, amb un ampli programa d'actes. Aquesta festivitat aglutina a tota mena de públic i, per a transmetre la tradició als més xicotets, enguany s'ha tornat a convocar el Concurs escolar d'obres pictòriques i literàries. L'exposició dels treballs triats en el certamen s'inaugurarà aquesta vesprada, a les 20.00 hores, a la Casa de la Cultura. Sota el lema "Sant Onofre i la Passejà", en el concurs ha participat l'alumnat de quart de Primària de tots els centres del municipi.

No obstant això, l'arrancada oficial de la festa serà el divendres 2 de juny, a les 21.00 hores, en la plaça de l'Ajuntament amb el tret de 21 salves que marquen l'inici de les celebracions. I serà una jornada inaugural molt especial, ja que la prestigiosa companyia Xarxa Teatre oferirà l'espectacle "Nit Màgica", amb un gran correfoc. Aquest xou s'ha representat a Corea del Sud, Taiwan, Itàlia, el Marroc o Dinamarca entre molts altres països. El recorregut partirà, a les 22.30 hores, des del parc de l'ermita de Sant Onofre i continuarà per l'avinguda Sant Onofre, la rotonda de l'Aigua i el carrer Azorín fins a l'esplanada al costat de l'estació de metro.

Però l'Associació Amics de la Passejà ha preparat més actes festius per al dissabte, amb una curiosa ruta pel nucli urbà més desconegut a càrrec de Cento Sancho. El recorregut partirà des del parc de l'ermita Sant Onofre, a les 9.00 hores, i es recomana portar aigua i un entrepà per a parar a esmorzar. Ja a la vesprada, els membres de l'entitat desfilaran pels carrers del barri antic en una cercavila amb la companyia del grup de tabals i dolçaines Va de Bo, que oferirà un concert en la plaça de l'Església, a les 23.00 hores, just després del sopar popular.

La calor ja comença a estrényer i res millor que un bon capbussó per a refrescar-se en la piscina d'estiu, que obri les seues portes aquest divendres, 2 de juny, a les 11.00 hores. L'horari fins al 31 de juliol serà de dilluns a dijous, de 12.00 a 20.00 hores i els divendres, dissabtes, diumenges i festius d'11.00 a 20.00. Durant el mes d'agost estarà oberta tots els dies d'11.00 a 20.00 hores.

Albirament nocturn

No obstant això, el cap de setmana ofereix altres propostes com la interessant "Batnight", la nit d'albirament de ratpenats al parc natural del Túria. En aquesta ocasió, la cita serà nocturna, i es podrà viure aquesta experiència el divendres, a partir de les 21.00 hores, en el Centre d'Interpretació de la Naturalesa. Per a inscriure's cal enviar un email a participa@limne.org o trucant al telèfon 654076533.

D'altra banda, la Casa de la Cultura acull la mostra de fotografia del Saló QLICK, fins al 9 de juny, de dilluns a divendres de 9.30 a 13.30 i de 17.00 a 20.30 hores. D'altra banda, la Passejà de Sant Onofre i la seua història són les protagonistes de l'exposició que es pot visitar en l'antiga estació de Renfe, el divendres, en horari de vesprada, i el dissabte al matí.

Així mateix, l'Ajuntament ofereix opcions per a optimitzar energèticament la casa i informar-se d'ajudes amb l'Oficina per a la Rehabilitació de l'Habitatge, que està oberta en el consistori els dimecres alterns i que funciona demanant cita prèvia telefonant al 96 342 60 04 o per email a vendrell_marrib@gva.es. Així mateix, l'Oficina per a l'Eficiència Energètica està operativa els dimarts i els dijous, també en el consistori, i se sol·licita atenció en el telèfon 961536210.

D'altra banda, la biblioteca municipal Enric Valor obri al públic de dilluns a divendres de 10.00 a 14.00 i de 15.30 a 20.00 hores i els dissabtes de 10.30 a 13.30 hores. A més, fins al 23 la sala d'estudi oferirà un horari especial, de dilluns a divendres de 20.00 a 2.30 hores i els dissabtes de 13.30 a 20.30 hores.