30 de maig de 2023, 14:52

Quart de Poblet serà el municipi de l'Horta Sud que menys taxa pague per l'ús de l'abocador

L'alt volum de reciclatge en el municipi aconsegueix que s'envie molt poca quantitat de residus als abocadors
ECOPATRULLA 2.jpg

Quart de Poblet serà el municipi de l'Horta Sud que menys taxa pague de l'Impost Estatal sobre Depòsit de Residus en Abocador que l'Estat cobra als ajuntaments corresponent al primer trimestre de 2023. Això es deu al fet que de tots els residus que arriben a l'abocador, només el 0.49% pertanyen al municipi. El tribut es calcula segons el percentatge de deixalles aportades a les dues instal·lacions de tractament de l'Entitat Metropolitana per al tractament de residus, Emtre, a Quart de Poblet i Manises.

Així, la repercussió en les arques municipals derivada de l'aplicació de la Llei 7/2022 de 8 d'abril de Residus i Sòls contaminats per a una economia circular serà menor en la localitat que en la resta. Les mercantils gestores de les dues plantes traslladaran trimestralment la càrrega tributària als consistoris tal com es va acordar en l'assemblea de l'Emtre de març de 2023.

Amb tot, l'Ajuntament pagarà una mica més de 12.300 euros, mentre que altres localitats abonaran entre 14.900 i 151.000 euros, ja que fins i tot superen el 6% de residus aportats.

Amb tot, l'Ajuntament continua apostant per una gestió eficient i sostenible de les seues deixalles, fomentant el reciclatge i la separació del fem en la llar, la qual cosa li ha portat a ser un dels municipis capdavanters en aquest sentit. A més, les campanyes de sensibilització ciutadana a peu de carrer han contribuït a canvi de model.