Calle De la torreta, 1, Quart de Poblet (46930), València
Horari d’atenció. Matins: Dilluns de 10 a 14 hores. De dimarts a divendres de 9 a 14 hores. Vesprades: Dimecres i dijous de 16:30 a 19:30 hores.

Aprovat el III Pla d'Infància i Adolescència 2023-2027 de Quart de Poblet

WhatsApp Image 2023-09-27 at 08.56.01.jpeg

Ahir, 26 de setembre, en la sessió del Ple Municipal, es va aprovar el III Pla d'Infància i Adolescència (PIA) 2023-2027 a Quart de Poblet.

Juanjo Susín, regidor d'Infància i Adolescència, va presentar aquest pla davant del ple municipal, el qual va ser aprovat amb el vot favorable de tots els grups polítics, excepte VOX, que va votar en contra. A l'acte van acudir representants del Consell Municipal d'Infància i Adolescència de Quart de Poblet (CMIA) i dels Centres Juvenils, per tal de mostrar el seu suport i compromís amb aquest pla, on es veuen reflectides les seues veus.

El III PIA 2023-2027 té un impacte significatiu en tota la ciutadania del municipi i és el resultat d'un treball profundament participatiu. Durant el procés d'elaboració, s'han escoltat les veus de diverses parts interessades, incloent-hi les persones adultes en la Comissió Tècnica i en la Comissió de Seguiment: famílies, personal tècnic i polític, professionals de l'educació, persones voluntàries d'entitats que treballen amb la infància i l'adolescència, ONG, ... Però sobretot, s'han tingut en compte les veus de les infàncies i adolescències de Quart de Poblet, que mitjançant el CMIA (Consell Municipal de la Infància i l'Adolescència), que compta amb representació de xiquetes, xiquets i adolescents de tots els col·legis i instituts del municipi, i el Fòrum d'Infància, han compartit els seus somnis, inquietuds i propostes pel Pla d'Infància i Adolescència.

Aquest pla es divideix en quatre eixos principals:

  1. Eix de Protecció (Ens ajuden quan ho necessitem): Inclou programes i accions destinades a garantir drets fonamentals com el dret a la vida, a l'educació, a la llibertat d'expressió i altres.
  2. Eix de Provisió (Creixem i florim): Aborda l'accés a serveis i recursos que promouen el desenvolupament integral de xiquetes, xiquets i adolescents.
  3. Eix de Participació (Som bosc): Se centra en drets col·lectius, la responsabilitat ciutadana i el dret de xiquetes, xiquets i adolescent de ser part de les estructures de governança, a expressar les seues opinions i a construir la seua realitat.
  4. Eix de Coordinació (Teixim xarxes): Transversalitat en les polítiques d'infància i adolescència, amb l'objectiu de garantir l'interés superior de les xiquetes, xiquets i adolescents com a prioritat.

Volem expressar el nostre agraïment a tota la ciutadania de Quart de Poblet per la seua contribució a la construcció d'aquest pla, especialment a les infàncies i adolescències que han tingut un paper fonamental en aquest procés.

Aquest només és un pas més en tot el camí que portem recorregut des que en 2006 es constituïra el primer Consell Municipal d'Infància i Adolescència i en 2014 es publicara el I Pla d'Infància i Adolescència del Municipi. Queda per davant encara un ampli i emocionant camí en el qual seguirem fomentant la participació de les nostres infàncies i adolescències, acompanyant i assegurant que les nostres ciutadanes i ciutadans de menor edat trobaran en el nostre municipi la protecció, les cures i experiències de felicitat necessàries per a créixer i desenvolupar-se plenament, en condicions d'igualtat i benestar com a membres d'aquesta comunitat.