Calle De la torreta, 1, Quart de Poblet (46930), València
Horari d’atenció. Matins: Dilluns de 10 a 14 hores. De dimarts a divendres de 9 a 14 hores. Vesprades: Dimecres i dijous de 16:30 a 19:30 hores.

Gran Participació a les eleccions al Consell Municipal d'Infància i Adolescència 2024

13 nov.png

Aquest dilluns i dimarts 13 i 14 de novembre s'han celebrat les eleccions per a constituir el Consell Municipal d'Infància i Adolescència, amb l'objectiu de promoure la participació de la ciutadania menor d'edat.

Durant aquestes dues últimes setmanes, s'han realitzat tallers en els diferents cursos de 5é de primària, 1er i 3er d'ESO en tots els col·legis i instituts per a informar i promoure les candidatures i la participació.

Durant la jornada electoral realitzada aquesta setmana, el regidor d'Infància i Adolescència, Juanjo Susín, ha assistit al moment en què es realitzaven les votacions als col·legis i instituts del municipi. En aquest procés, xiquetes, xiquets i adolescents a més de presentar las seua candidatura, fan campanya per a ser triats i assumeixen els rols de presidència de la taula electoral i vocals, a més d'exercir el seu dret al vot per a l'elecció dels seus representants.

Aquestes eleccions, que es realitzen cada any, són una part clau en la constitució del CMIA, no només perquè és el mecanisme mitjançant el qual es constitueix el nou consell, sinó perquè són una eina amb la qual aprendre sobre la representació i la vida democràtica.

Després d'aquestes votacions, on han eixit triats conselleres i consellers de tots el col·legis e instituts, el dimecres 20 de desembre, es celebrarà la constitució del nou Consell per a l'any 2024.

Juanjo Susín ha agraït especialment a totes les xiquetes, xiquets i adolescents que s'han presentat com a candidates per a ser les noves representants de les infàncies i adolescències del nostre municipi, les seues ganes de participar i el seu compromís i implicació mostrat amb Quart de Poblet. També ha destacat la gran tasca que realitza el CMIA com a òrgan democràtic on les veus de totes les persones de menor edat estan representades y son escoltades.

Aquest òrgan, de gran importància per al present i el futur del nostre poble, pretén inculcar la il·lusió i el valor de participar activament en els assumptes del municipi que afecten, no només a les xiquetes, xiquets i adolescents de Quart de Poblet, sinó també a la resta de la nostra ciutadania, contribuint de manera molt especial a la millora del mateix.