Plaza del País Valencià, 1, Quart de Poblet (46930), Valencia
1ª planta (secretaria)

Voluntariat pel valencià

El Voluntariat pel Valencià és el programa d’Escola Valenciana que vol crear parlants en valencià sense classes teòriques ni exàmens. A més, és un servei totalment gratuït que posa en contacte a persones valencianoparlants amb altres que volen aprendre a parlar fluïdament la nostra llengua. El resultat són “parelles lingüístiques o grups lingüístics”, compostes per una persona ensenyant i altres aprenents que queden una hora a la setmana, durant 10 setmanes, per a conversar en valencià. Les parelles o grups lingüístics queden per conversar en valencià davant d’un café, fent una passejada, anant de compres, visitant un museu, etc. Es tracta de parlar en situacions reals i quotidianes.

NOVA CONVOCATÒRIA DEL VOLUNTARIAT PEL VALENCIÀ:

CARTELL data presentació 2023

- Vols soltar-te i guanyar fluïdesa en valencià, FES-TE PERSONA APRENENT! 
-  Si el que tens és temps i vols ajudar altres persones a parlar de manera fluïda en valencià, FES-TE PERSONA VOLUNTÀRIA I ENSENYA VALENCIÀ!

Pots inscriure't al Voluntariat pel Valencià ací: INSCRIU-TE 

CRITERIS LINGÜÍSTICS, DICCIONARIS I GRAMÀTIQUES 


- DICCIONARI NORMATIU VALENCIÀ (DNV):

El Diccionari Normatiu Valencià és l’obra de referència lexicogràfica de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. La present edició conté més de noranta mil entrades, i incorpora, a més, tota una sèrie d’informacions complementàries de gran utilitat per a l’usuari, com ara la transcripció fonètica de totes les paraules, la conjugació completa de tots els verbs o diverses marques d’ús per a orientar el lector sobre la correcta utilització dels mots segons els diferents àmbits lingüístics.

- DICCIONARI ORTOGRÀFIC I PRONUNCIACIÓ DEL VALENCIÀ (DOPV):

Es tracta d’una obra que, sense pretensions d’exhaustivitat, incorpora un extens cabal lèxic de més de 75.000 paraules amb informació relativa a la seua variació morfològica de gènere i nombre, especificant-ne la pronunciació en aquells casos en què l’ortografia no és transparent.

- OPTIMOT:

És un buscador que ajuda a resoldre quasi tots els dubtes lingüístics ja que consulta diferents fonts de forma simultània (diccionaris generals, diccionaris multilingües, diccionaris terminològics, flexions verbal, fitxes lingüístiques, criteris lingüístics, nomenclàtors toponímics…).

- DICCIONARI DE SINÒNIMS DE SOFTCATALÀ
- DICCIONARI DE SINÒNIMS D'ALBERT JANÉ
- GRAMÀTICA NORMATIVA VALENCIANA DE L'AVL (pdf)
- GRAMÀTICA VALENCIANA BÀSICA DE L'AVL (pdf)
- GUIA D'USOS LLINGÜÍSTICS. ASPECTES GRAMATICALS (IIFV) (pdf)
- CRITERIS LINGÜÍSTICS DE LES UNIVERSITATS VALENCIANES. (pdf)
- CRITERIS LINGÜÍSTICS DE L'ADMINISTRACIÓ DE LA GENERALITAT(pdf)

TRADUCTOR I CORRECTOR SALT

Què és Salt.usu?
Salt.usu és una ferramenta de traducció de valencià a castellà i de castellà a valencià, i de correcció de textos en valencià. Es basa en un programari lliure adaptat per la Generalitat Valenciana.