Carrer Reverendo Padre José Palacios, 1, Quart de Poblet (46930), València
Edifici L'Estació. Horari (excepte amb visites guiades): - Divendres de 17:00 a 20:00 - Dissabtes de 10:00 a 14:00

Més de 1.100 participants en les rutes turístiques de Quart de Poblet

L’Ajuntament, a través de les regidories de Turisme i Cultura i Patrimoni, que dirigeixen Maite Ibáñez i Cristina Mora, respectivament, va organitzar l’any passat quatre tipus diferents de rutes turístiques en el municipi: la Ruta de l’Aigua, la Ruta del Centre Històric i Edificis, la Ruta QDP 36/39 sobre llocs significatius en la guerra civil, i la visita guiada a l’exposició Fets d’Aigua, organitzada per Aigües de València-Global Omnium en col·laboració amb el consistori. En total, van participar 1.166 persones de Quart de Poblet, entre elles, algunes procedents d’altres països.

Quant a la Ruta de l’Aigua, 497 persones es van inscriure en les 12 convocatòries realitzades durant 2018. Organitzada íntegrament per l’Àrea de Turisme amb la col·laboració del Centre d’Interpretació de la Naturalesa i la Fundació Limne, recorre les importants infraestructures hidràuliques històriques que conserva el municipi, moltes d’elles lligades a la xarxa de séquies de la Vega de València i al Tribunal de les Aigües, com l’Assut del Repartiment.

La Ruta pel Centre Històric i Edificis Emblemàtics la gestiona la Regidoria de Cultura i Patrimoni, que ha elaborat un material didàctic específic i adequat als seus principals usuaris i usuàries, els escolars de Quart de Poblet, i en ella col·labora personal tècnic de Turisme. De fet, aquesta activitat forma part del programa Quart a l’Escola. No obstant això, també la van completar persones usuàries del Centre de Dia i Residència Mixta municipal i públic, en general. En total, 283 visitants.

En la Ruta QDP 36/39, guiada per personal tècnic de l’Àrea de Cultura, van participar 232 persones, entre les quals també s’inclouen veïnes i veïns d’altres municipis. Es tracta d’un recorregut per llocs emblemàtics en la guerra civil,com l’Hospital de Sang i seu de la Brigada de Blindats de l’Exèrcit Governamental de la República.

La Ruta QDP 36/39 es pot fer de manera individual a través de l’APP que porta el mateix nom, ja que tots els espais a visitar estan senyalitzats en les vies públiques amb plaques de bronze. Es complementa també amb un vídeo documental, que es pot consultar en el canal oficial de YouTube de l’Ajuntament de Quart de Poblet.

Finalment, 154 persones es van sumar a la visita a l’exposició Fets d’Aigua, íntegrament alumnes dels col·legis i instituts locals. Aquesta mostra la va organitzar Aigües de València-Global Omnium al costat de l’Ajuntament i per ella van passar, a més de les visites escolars guiades, prop de 2.400 persones.