Carrer Reverendo Padre José Palacios, 1, Quart de Poblet (46930), València
Edifici L'Estació. Horari (excepte amb visites guiades): - Divendres de 17:00 a 20:00 - Dissabtes de 10:00 a 14:00

La Passejà de Sant Onofre 2024

cartell passeja 2024 1100.jpg

Aquest diumenge 9 de juny torna la festa més emblemàtica de Quart de Poblet. Amb més de tres segles d'història, la Passejà de Sant Onofre va ser declarada en 2023 Festa d'Interés Turístic Autonòmic. Aquesta celebració és organitzada per l'Associació Cultural d'Amics de la Passejà, que enguany compleix el seu 35é aniversari, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Quart de Poblet.

A les 22:30, des de l'Ermita de Sant Onofre, la comitiva acompanyarà la imatge del sant pels carrers de Quart de Poblet, encapçalada per l'Associació Cultural d'Amics de la Passejà que obrirà el recorregut amb les seues tenalles de fusta i els coets que omplin la nit de llum i soroll.

Els moments més intensos es viuen a la rotonda de l'aigua (intersecció dels carrers Joanot Martorell, Jordi de Sant Jordi, Trafalgar, Avinguda de Sant Onofre, Primer de Maig i Azorín) on es realitzaran les espectaculars rodes de foc infantil i adulta; en la plaça del País Valencià (enfront de l'Ajuntament), on es formarà un arc de foc; amb el castell de focs d'artifici en el pàrquing al costat de la Biblioteca Pública Municipal Enric Valor; i, finalment, amb l'entrada del patró a l'Església de la Puríssima Concepció. En finalitzar, com és habitual, l'Associació Cultural d'Amics de la Passejà convidarà al públic assistent a orxata i rosquilletes.

Per facilitar l'assistència, es recorda que Quart de Poblet compta amb diversos pàrquings públics gratuïts, en especial el que se situa al carrer Roll de les Eres, amb més 500 places. Encara que la millor opció és utilitzar el transport públic. Metrovalència ofereix servei fins a la mitjanit.