Carrer Reverendo Padre José Palacios, 1, Quart de Poblet (46930), València
Edifici L'Estació. Horari (excepte amb visites guiades): - Divendres de 17:00 a 20:00 - Dissabtes de 10:00 a 14:00

Escola de famílies

imagen

Tallers d'acompanyament en la criança

El taller d'acompanyament a la criança pretén sensibilitzar i formar a les famílies en criança positiva i implica entrar en contacte amb l'estat intern del xiquet. Quan som conscients de les seues necessitats podem respectar-les i confiar en ells donant-nos suport en el concepte d'autoregulació. 

La metodologia es basarà en la força del grup de criança, on els altres serveixen d'espill de tot el que som. El grup de criança prevé l'aïllament que pateixen moltes unitats familiars. Per això, la metodologia del taller es basa en la creació d'un grup segur on poder compartir les vivències en el nostre al rol de pare i mare. 

La criança respectuosa es recolza en les aportacions de la teoria de vincles Segurs de Bowlby. 

Facilitem dues propostes una per a famílies amb filles i fills de 0 a 6 anys i l'altra per a famílies amb filles i fills de 12 a 16 anys. En el grup de famílies d'adolescents l'accent està posat en les habilitats parentals per a la transició d'etapa de primària a secundària, els canvis psicològics que acompanyen a la pubertat i l'acompanyament que ha de fer la família per a fomentar els canvis socioemocionals que han de realitzar els adolescents per a aconseguir una major seguretat i autonomia. Totes dues propostes tenen una periodicitat d'una vegada al mes d'octubre a Maig.

Objectius

Desenvolupar habilitats de resolució de conflictes basades en el vincle d'Inclinació Segura.

Desenvolupar l'escolta activa.

Desenvolupar recursos de comunicació no violenta amb el menor.

Prioritzar la compressió de l'etapa evolutiva de cada menor.

Desenvolupar estratègies flexibles i respectuoses de criança.