Carrer Reverendo Padre José Palacios, 1, Quart de Poblet (46930), València
Edifici L'Estació. Horari (excepte amb visites guiades): - Divendres de 17:00 a 20:00 - Dissabtes de 10:00 a 14:00

Molí de Vila

auditori 1100.jpg

El Molí de Vila va ser construït en el segle XIX per Salvador Vila Bellver, en un moment de canvi cap a la industrialització. El molí prenia la seua força de la séquia de Mislata i es dedicava a moldre matèria primera per a la indústria ceràmica procedent de Manises.

Més tard, en 1913, Rafael Vila, fill de S. Vila modernitza les instal·lacions instal·lant una màquina de vapor per a no haver de dependre així del cabal de la séquia. En la postguerra se li afig la instal·lació elèctrica i la màquina de vapor desapareix.

La riuada de 1957 també va afectar el Molino, que ho va deixar inutilitzat, però així i tot, es va tornar a posar en funcionament fins al seu tancament en 1989.

En 1996, el Molí de Vila, que es trobava en desús va passar a ser l'Auditori de Quart de Poblet, com a símbol característic del municipi, però l'edifici ja amenaçava amb esfondrar-se i només es conserva el que era el perímetre de l'antic edifici, respectant els accessos originals i l'espai del qual al principi era el terreny del molí i l'hort.

Avui dia, encara es conserven els mateixos arbres i la mateixa porta lateral de l'època.