Carrer Reverendo Padre José Palacios, 1, Quart de Poblet (46930), València
Edifici L'Estació. Horari (excepte amb visites guiades): - Divendres de 17:00 a 20:00 - Dissabtes de 10:00 a 14:00

Parròquia de la Puríssima Concepció.

0_249_1_bis.jpg

L'Església Parroquial de la Puríssima Concepció, construïda a principis del segle XIV, ha sigut el centre de la vida religiosa de Quart de Poblet. Al principi, la primitiva advocació de l'Església va ser a Santa María. En el segle XVII, en augmentar la població, es construeix l'edifici que veiem avui dia, el qual es va dedicar a la Puríssima Concepció.

És un temple d'una sola nau amb capelles en els laterals. La decoració principal de la nau està feta en estuc i or fins al sostre, en el qual es veuen representades escenes de la vida de Crist i de Sant Onofre en pintures al fresc.

De l'altar major cal destacar l'altar en si, ja que està construït en marbre i el retaule, rèplica de 1966, ja que l'original del S.XVII es va destruir en la Guerra Civil. També és important el baptisteri, que està cobert de ceràmiques representant el Baptisme de Jesús, datades del 1880, i que es troba a l'entrada de l'església.El campanar, que és d'època posterior, està construït per rajola, coronat amb terrassa, templet octogonal i cúpula, i pinacles en els angles amb prismes i esferes.

El temple es va restaurar en 1916, sobretot a nivell d'acabats i estucats interiors, duta a terme per subscripció popular i que va acabar de definir la imatge actual del temple.

Va albergar el cementeri local fins a 1911.

Aquesta Església Parroquial ha sigut declarada Bé de Rellevància Local, ja que és un dels millors exemples de l'arquitectura  contrarreformista del barroc valencià.