Carrer Reverendo Padre José Palacios, 1, Quart de Poblet (46930), València
Edifici L'Estació. Horari (excepte amb visites guiades): - Divendres de 17:00 a 20:00 - Dissabtes de 10:00 a 14:00

Et donem la benvinguda a Quart de Poblet! Ací t'informem de tot el que necessites saber per a gaudir del nostre municipi.
Comptem amb un gran patrimoni natural i històric, en gran part, lligat a l'aprofitament de l'aigua del riu Túria, que discorre al costat del nucli urbà.

En una visita pel nostre municipi no et pots perdre diversos elements d'aquest interessant patrimoni hidràulic. Gràcies a la Ruta de l'Aigua descobriràs les Llengües de Sant Onofre, un partidor que separava les aigües de reg de les séquies de Quart i Benàger-Faitanar,. També el dipòsit d'aigua de baixa pressió que proporcionava aigua potable a la ciutat de València. A més coneixeràs els ponts que creuen el Túria i, en la zona de Molí d'Animeta, una de les séquies històriques més rellevants de l'Horta, la de Mislata, que hui dia continua regant camps i hortes. Manté intacte un tram original que està declarat Bé d'Interés Cultural.
Per descomptat, el Parc Natural del Túria és una visita obligada a Quart de Poblet, un lloc on podràs albirar aus i altres animals en una activitat a l'aire lliure realment interessant.

Gaudix d'un passeig entre els carrerons del nostre centre històric, arribant a la plaça de l'Església, on t'espera la Cisterna Medieval i l'Església de la Puríssima, dos dels edificis més antics de Quart de Poblet. Tampoc et perdes el Molí de Vila, que actualment és un auditori on gaudir dels millors espectacles.
No oblides visitar el Centre Cultural El Casino, de principis del segle XX i construït a iniciativa d'un bon nombre de famílies locals, on podràs reposar forces en la magnífica terrassa de la seua cafeteria; ni les precioses cases modernistes o l'antiga estació de ferrocarril, que actualment és el Punt d'Informació Turística i sala d'exposicions.

No pots deixar de viure les nostres festes, un altre dels principals atractius de Quart de Poblet. Especialment recomanable és la tradicional i singular Passejà de Sant Onofre, que se celebra cada any la nit del 9 de juny i està declarada Festa d'Interés Turístic Autonòmic. Partint des de l'Ermita de Sant Onofre, construïda en el segle XIV i declarada Bé de Rellevància Local, les i els participants encenen milers de coets que, al costat dels focs artificials, donen un toc únic a una processó cívica tricentenària que t'impactarà per la seua bellesa i espectacularitat. Però també pots gaudir al març de les nostres Falles o de les Festes Majors, Patronals, Populars i de Moros i Cristians el mes de setembre.

Quart de Poblet està molt prop de la ciutat de València, amb la qual està molt ben comunicada amb transport públic, però ha sabut mantindre la seua essència i encant.
No dubtes a submergir-te en la rica història i bellesa natural de Quart de Poblet!

Imagen;