Plaza Valldecabres, 19, Quart de Poblet (46930), València
Lun - Vie 9.30 - 13.30 y 17 - 20.30
_botó QMTRGS.jpg
Q-ART_botón.jpg
imagen
BOTÓ CATÀLEG qlick 44.pdf.jpg

Éxit de les III Jornades d'Egiptologia de Quart de Poblet

La conferència El dia en el que Augusto perdió su cabeza por una mujer, va reunir un grup nombrós de persones en el saló d'actes de la Casa de Cultura.
jornadas egip 2024.jpg

Divendres passat 26 de febrer es van celebrar les Jornades d'Egiptologia de Quart de Poblet gràcies a la col·laboració entre l'Associació Valenciana d'Egiptologia, AVDE, i l'Ajuntament de Quart de Poblet.
En esta tercera edició, es va comptar amb la historiadora i arqueòloga María Engracia Muñoz-Santos, autora de llibres especialitzats en la temàtica de l'Antiguitat mediterrània a més de ser autora d'articles en revistes científiques. Ha sigut ponent en congressos nacionals i internacionals, realitzat estades d'investigació a l'estranger i treballat en diverses excavacions arqueològiques. 
És una experta activa en màsters i cursos a més d'obstinar un paper fonamental de la divulgació històrica a través de diferents socials en les quals destaca el seu blog Arqueologia en mi Jardím.
La conferència del divendres portava com a títol El dia en el que Augusto perdió su cabeza por una mujer i en ella es plantejava el misteri d'una troballa arqueològica de 1910, en la qual el cap d'una escultura de l'emperador romà va ser trobada sota les escales d'un temple en Menroe, ciutat pertanyent a l'antic Imperi egipci.
Pel que sembla, la incursió romana en el territori kushita no van tindre la victòria que els romans van voler fer veure als ulls del món,ja que tots els indicis ens donen a entendre que la reina de Kush, Amanirena va derrotar al totpoderós exèrcit romà.

En l'acte van ser presents l'alcaldessa, Cristina Mora, la regidora de cultura, Encarna Folgado i Lucía Fernández, regidora de turisme i patrimoni local, així com els membres de la junta de l'Associació Valenciana d'Egiptologia, la seua presidenta María Jesús Cerezo i el seu vicepresident, el nostre veí, Ángel Kuenka. 
En acabar l'acte, la conferenciant va ser obsequiada per part de l'associació, amb un reconeixement que va ser entregat per la regidora de Cultura, Encarna Folgado Andrés.