Plaza Valldecabres, 19, Quart de Poblet (46930), València
Lun - Vie 9.30 - 13.30 y 17 - 20.30
post_cinema a la Fresca.jpg
_botó QMTRGS.jpg
Q-ART_botón.jpg
imagen
BOTÓ CATÀLEG qlick 44.pdf.jpg

QLICK. Certamen de fotografia de Quart de Poblet

LOGO_QLICK.jpg

Des que la fotografia va sorgir al segle XVIII, ha estat present a la nostra societat en diferents àmbits i s’ha manifestat de diverses maneres. Una vegada superada la seua consideració com invenció tècnica per atrapar la imatge, va diversificar les seues funcions; una de les seues vessants més importants és que es va convertir en un mecanisme d’expressió, en una manera de reflectir la realitat a través de la personalitat de qui prem el botó de la càmera i fa click
 
La fotografia és art i, per tant, forma part de la identitat cultural d’una societat. Des de la Regidoria de Cultura fa més de quaranta anys que tenim el compromís en donar suport i divulgació a la fotografia com a mitjà d'expressió artística a través del QLICK Centamen de Fotografia de Quart de Poblet.
 
Aquest certamen és d'àmbit nacional i compta amb dues seccions: la de Col·lecció, de temàtica lliure i composta per tres fotografies, i la de Tema Local, on s’ha de reflectir una imatge relacionada amb el nostre poble. 
 
A més dels tres premis a les millors col·leccions, també hi ha huit premis individuals, dos a les millors fotos locals, i el premi Rivera Ríos, també en la secció local. Tots ells amb dotació econòmica. En cada edició s'atorga un Qlick Honorífic a una personalitat rellevant del món de la fotografia, a tota una carrera dedicada a fer d’aquesta tècnica, un art. 
 

Les fotografies premiades formen part d’una exposició que se celebra durant el mes de maig i juny a la sala d’exposicions de la Casa de Cultura de la qual s’edita un catàleg amb l’obra seleccionada. Els premis es lliuren el dia de la inauguració d’aquesta mostra.
  
Durant anys, l’Ajuntament de Quart de Poblet ha creat un fons fotogràfic important arrel d’aquest certamen, avalat pels jurats professionals que cada any trien les obres de millor qualitat.