Calle José María Coll, 8, Quart de Poblet (46930), València

El Taller d'Ocupació "Més Formació" de Quart de Poblet, celebra el Dia de la Dona amb una visita formativa i cultural fomentant la convivència entre totes les persones que el conformen.

El Taller d'Ocupació "Més Formació Quart" celebra el Dia de la Dona amb una jornada educativa i cultural, reforçant la formació específica en jardineria, obra de paleta i energies renovables, i transversal en igualtat d'oportunitats. Des de l'Estació del Nord fins a la Llotja, els/les participants van explorar el patrimoni urbà mentres enfortixen la convivència.
WhatsApp Image 2024-03-08 at 09.49.11.jpeg

En commemoració del Dia Internacional de la Dona, el Taller d'Ocupació, ha dut a terme una visita formativa i cultural destinada a fomentar la convivència i l'aprenentatge entre els/les participants del programa, mentres, al seu torn, es reforcen alguns dels mòduls formatius impartits en els diferents tallers com són jardineria, obra de paleta i energies renovables.

La jornada ha donat inici amb una visita a la coneguda Estació del Nord, on les persones assistents van tindre el privilegi d'explorar la seua estructura metàl·lica de la mà del docent de l'especialitat d'energies renovables, responsable del mòdul de mecanització bàsica. Durant la visita, el docent d'obra de paleta, ha ressaltat els elements singulars de construcció, com el trencadís i altres elements decoratius presents en l'arquitectura local.

Continuant amb el recorregut, el grup es va dirigir al Mercat Central i a la Plaça de la Reina, on el docent de jardineria, va presentar un sistema innovador de plantació d'arbres, que podem veure amb la nova renovació de la plaça.

El tancament de la visita va tindre lloc en la Llotja, un monument emblemàtic de la ciutat, on els/les participants van rebre una detallada explicació per part del docent d'obra de paleta sobre els elements constructius característics d'este lloc històric. Així mateix, es va visitar també la zona d'hort dins del pati de la Llotja.

Esta experiència ha sigut enriquidora tant des del punt de vista educatiu com cultural, aprofitant el Dia de la Dona per a enfortir la convivència i l'aprenentatge del taller, al mateix temps que s'explora i comprén millor l'entorn urbà local.

Tal com explica la directora del taller, arquitecta de professió, al llarg de la història, la visió urbanística, la realització d'obres públiques, la construcció i manteniment d'edificis emblemàtics, així com la direcció d'obra d'estos, ha estat sempre allunyada de la visió i direcció de les dones, en este àmbit queda encara molt per aconseguir. Al mateix temps, les dones estan subrepresentades en la majoria de casos en les branques professions del taller d'ocupació, principalment en obra i energies renovables, amb el que amb esta formació i el seu pla d'actuació contribuïm a reduir la desigualtat i segregació que existix en alguns sectors productius principalment masculinitzats.