Calle José María Coll, 8, Quart de Poblet (46930), València

Quart de Poblet inicia el seu Taller d'Ocupació en jardineria, obra de paleta i energies renovables en el qual dos terços de l'alumnat són dones

19 dones i 11 homes han iniciat ja les seues classes per obtindre un certificat de professionalitat vàlid en tota la Unió Europea
Taller de empleo de jardinería, albañilería y energías renovables Quart de Poblet.JPG

L' Ajuntament de Quart de Poblet, a través de la regidoria d'Ocupació i Promoció Econòmica, ha posat en marxa el Taller d'Ocupació “Més Formació Quart”, que durant tot enguany formarà a 30 persones en les especialitats de jardineria, obra de paleta i energies renovables.

L'alumnat està compost per persones en situació de desocupació que podran aprendre un ofici amb un contracte remunerat d'aprenentatge d'acord amb el salari mínim interprofessional i, en finalitzar el curs, obtindrà un certificat de professionalitat vàlid en tota la Unió Europea.

Els 30 nous alumnes i alumnes, entre els quals es troben 19 dones i 11 homes, han iniciat ja les seues classes en especialitats com ara operacions bàsiques en el muntatge i manteniment d'instal·lacions d'energies renovables i d'instal·lacions solars tèrmiques. També en activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria i instal·lació i manteniment de jardins i zones verdes, a més d'operacions auxiliars d'obra de paleta de fàbriques i cobertes.

El taller no és només teòric, sinó també pràctic, de manera que els alumnes i alumnes podran realitzar les seues pràctiques en les instal·lacions municipals homologades, com ara els jardins municipals de Sant Onofre o el jardí del Riu Túria, i fins i tot duran a terme la creació d'un magatzem en el PAI Molí d’Animeta. D'aquesta manera, podran adquirir les destreses necessàries per a l'acompliment de la professió per a la qual s'estan preparant. En el marc del programa obligatori, també rebran formació en igualtat de gènere, alfabetització informàtica i prevenció de riscos laborals.

 

Aquests programes de formació i ocupació estan destinats a persones desocupades o en posició de millora d'ocupació inscrites en LABORA. Compten amb fons tant del Govern d'Espanya, com de la Generalitat Valenciana i de l'Ajuntament de Quart de Poblet. La subvenció del projecte ascendix a 798.721,20 euros.