Molí de Vila
El Molí de Vila va ser construït en el segle XIX per Salvador Vila Bellver, en un moment de canvi cap a la industrialització. La desamortització de Mendizábal va suprimir els senyorius i va eliminar els seus monopolis, amb la intenció d'impulsar la instal·lació de diverses infraestructures, com ara molins, a iniciativa privada.
El molí prenia la seua energia de la força motriu de la séquia de Mislata. Es dedicava a moldre matèria primera per a la indústria ceràmica procedent de Manises, concretament vernissos. Més tard, en 1913, Rafael Vila, fill de Salvador modernitza les instal·lacions amb una màquina de vapor per a no haver de dependre així del cabdal de la séquia. En la postguerra se li afig la instal·lació elèctrica i la màquina de vapor desapareix.
La riuada de 1957 també va afectar el Molí que va quedar prou afectat pel fang, però, així i tot, es va tornar a posar en funcionament fins al seu tancament en 1989.
En 1996 el Molí de Vila, que es trobava en desús, va passar a ser l'Auditori de Quart de Poblet, com a símbol característic del municipi. L'edifici, que amenaçava d'esfondrar-se, va ser adquirit per l'Ajuntament i el va adaptar per al seu nou ús. Només es conserva el que era el perímetre de l'antic edifici, respectant els accessos originals com la porta lateral de l'època, i l'espai del qual al principi era el terreny del molí i l'hort, conservant els mateixos arbres. A més, al vestíbul principal, es poden veure unes pintures murals obra de José Estruch, que van ser rescatades d'una casa burgesa abans que els seus propietaris l'enderrocaren.