Plaza del País Valencià 1, Quart de Poblet (46930), València

L'alumnat de Quart de Poblet celebra el Dia del Medi Ambient amb tallers i l'Arbre dels Desitjos

Un taller de reciclatge o curiositats mediambientals són unes altres de les activitats de la jornada
Árbol 1 .JPG

Cuidar més del planeta, la fi de la contaminació, energia neta gratuïta, que no s'arranquen les fulles, plantar més arbres, que les empreses no talen arbres ni contaminen o que no hi haja sequera.. Aquests són només alguns dels desitjos que l'alumnat de quart i cinqué curs de Primària del col•legi Sant Enric han expressat durant la commemoració del Dia del Medi Ambient a Quart de Poblet.

Amb l'activitat educativa "L'arbre dels desitjos", l'alumnat, que prèviament havia reflexionat a les aules sobre la importància de cuidar de la naturalesa, ha penjat de les branques d'una olivera fulls de paper amb les seues idees i intencions per a millorar i salvar el planeta. Aquesta iniciativa està inspirada en una obra conceptual d'art efímer de Yoko Ono en el Museu Guggenheim. 

Cal destacar que l'olivera triada és molt especial, ja que als seus peus hi ha enterrada una càpsula del temps des de 2019 en la qual els escolars que van participar en aquesta activitat van enterrar els seus desitjos mediambientals. Aquesta càpsula serà desenterrada l'any 2050 i, llavors, es podrà comprovar si s'han fet realitat els seus desitjos per a aconseguir un planeta més sostenible.

D'altra banda, a través del taller "Recicla amb els cinc sentits", els xicotets han aprés com depositar correctament les deixalles i la manera en la qual aquests són recuperats per a un ús posterior, donant-los una nova vida. Per a complementar la jornada educativa, l'educador ambiental municipal Daniel Rodríguez va explicar curiositats sobre la naturalesa i el planeta, a més de resoldre els dubtes dels i les escolars participants.

L'objectiu és conscienciar des d'edats primerenques de la importància d'actuar a nivell personal amb xicotets gestos que són imprescindibles per a preservar el medi ambient i que es tradueixen a reciclar, reutilitzar materials, utilitzar el transport públic o respectar els espais naturals.

L'arbre dels desitjos és una de les propostes mediambientals amb major acceptació entre els xicotets, no obstant això es programen altres activitats complementàries com les que es realitzen tots els caps de setmana en el riu, com la Batnight, la nit d'observació de ratpenats divendres passat; o el taller especial sobre la llúdria al parc natural del Túria programat per a dissabte que ve.