Plaza Valldecabres, 19, Quart de Poblet (46930), València
Lun - Vie 9.30 - 13.30 y 17 - 20.30
_botó QMTRGS.jpg
Q-ART_botón.jpg
imagen
BOTÓ CATÀLEG qlick 44.pdf.jpg

El XVII Jesta bat el rècord d'assistència amb 1.100 persones gaudint alhora dels jocs de taula

La trobada va ser organitzada per Jocs Quart amb la col·laboració de l'Ajuntament de Quart de Poblet.
Les jornades han servit per a divulgar el joc de taula com a acte cultural i educatiu durant 28 hores ininterrompudes
jesta_24_8.jpeg

Divulgar el joc de taula com a acte cultural i educatiu. Este és un dels principals objectius de la XVII edició de les jornades de Jocs de taula i Tauler, Jesta, que s'ha celebrat durant el cap de setmana a Quart de Poblet. De fet, l'associació Jocs Quart, organitzadora d'esta trobada anual, ha assenyalat que enguany s'ha batut el rècord d'assistència i han xifrat en més de 1.100 persones les que s'han unit al voltant d'un tauler per a passar una estona divertida.
Estes jornades s'han convertit ja en una fita marcada en el calendari, una trobada més que consolidat que creix i creix cada any. De fet, les persones participants han vingut de tots els racons de la Comunitat Valenciana i d'altres comunitats autònomes, atretes per la companyonia, la diversió i les relacions socials que es donen cita cada any a Quart de Poblet.
Durant el cap de setmana, el CEIP Sant Onofre de Quart de Poblet s'ha convertit en un espai de dinamització de jocs nous, on el públic assistent ha tingut l'oportunitat de jugar amb jocs inèdits. En total s'han posat a la disposició de les persones inscrites 150 propostes diferents (multiplicats per tres per a facilitar l'accés als mateixos) procedents de 28 editorials especialitzades en jocs de taula de tota Espanya.
“Amb els jocs de taula tenim una finestra oberta a la creativitat, on s'oblida el digital per a asseure'ns al voltant d'una taula amb gent que coneixem o no, sentint-nos tots iguals davant un tauler”, ha assenyalat la presidenta de l'associació Jocs Quart, Mabel Almela.
Cal assenyalar que la trobada també ha suposat una oportunitat perquè les pròpies editorials puguen mostrar el seu treball. Fins i tot enguany s'ha duplicat el nombre d'editorials que han acudit a esta trobada, passant de quatre en 2023 a huit este 2024. També s'ha comptat amb la presència de botigues especialitzades perquè el públic assistent poguera comprar diferents jocs per a gaudir-los a casa.
El Jesta 2024 ha oferit un ambient lúdic on els assistents de totes les edats han pogut compartir crear, mostrar i jugar sense parar. Però, sobretot, representa una comunitat que compartix la passió de continuar apostant pel món dels jocs de taula com a ferramenta d'oci, cultural i social.