Plaza Valldecabres, 19, Quart de Poblet (46930), València
Lun - Vie 9.30 - 13.30 y 17 - 20.30
botó musiquart.jpg
BOTÓ CATÀLEG qlick 44.pdf.jpg
logo Programació Cultural 2024.png
imagen
_botó QMTRGS.jpg
Q-ART_botón.jpg

La Diputació concedix el Reconeixement de la Cultura a Quart de Poblet per la qualitat de la seua programació

El SARC de la Diputació de València atorga al consistori de l’Horta Sud el reconeixement en considerar que disposa de gran quantitat de projectes consolidats i noves iniciatives en matèria cultural
CULTURA- Reconeixement.jpeg

L’Auditori Molí de Vila va acollir en la vesprada del dimarts l’entrega del Reconeixement de la Cultura 2023 a l'Ajuntament de Quart de Poblet, atorgat pel SARC de l'Àrea de Cultura de la Diputació de València, en considerar que disposa de gran quantitat de projectes consolidats, així com de noves iniciatives que es posen en marxa cada any, entre les quals es troben els programes del SARC als quals s'adherixen per tal d’augmentar l'oferta cultural, apostant per la qualitat i potenciant la cultura local.

Exemple d'això són les nombroses exposicions, projeccions de cine, activitats diverses i la implicació a la vida cultural de la ciutat de tantes associacions culturals i festives que durant tot l'any tenen cabuda en la extensa programació de Quart.

 

La gala d’entrega del premi va disfrutar de l’actuació dels alumnes del Conservatori Mestre Molins i l’espectacle ‘Roda’ de Marea Danza, i en la mateixa va estar present el diputat de Cultura, Paco Teruel, qui va manifestar que des de l’àrea que dirigix “la Diputació de València té l’obligació de col·laborar amb tots els municipis de la província, des dels més grans fins als més xicotets, per a continuar promovent i potenciant la cultura en general i la valenciana en particular”. En definitiva, “des de la Diputació que encapçala Vicente Mompó treballem per ajudar a acostar la cultura al poble i que esta siga tant un motiu universal d'unió entre les persones, com una mostra d'identitat de cada municipi”.

L'alcaldessa de Quart de Poblet, Cristina Mora, va mostrar el seu agraïment a la corporació provincial i va assegurar que el reconeixement “avala les polítiques culturals del nostre municipi, on sempre hem treballat per a fer accessible la cultura al gran públic”. Mora va destacar “el compromís de Quart amb la cultura en majúscules però també en minúscules, perquè a més de programar grans esdeveniments la nostra oferta cultural es nodrix de les associacions locals, que es convertixen en programadors d'excepció al nostre poble”.

Amb els Reconeixements de la Cultura es vol destacar aquelles entitats o persones que, a través del seu treball o dels projectes culturals, han suposat un valor afegit bé a les diferents disciplines culturals a les quals s’han dedicat o bé a la repercussió que estos projectes han tingut en la ciutadania. Específicament, la proposta del SARC premia la programació, participació i aprofitament dels recursos econòmics i tècnics que la Diputació posa a l’abast de les entitats locals de la província de València.

El SARC és l’encarregat, dins l’Àrea de Cultura i des de fa trenta-cinc anys, de treballar directament amb els ajuntaments, assistint-los tant en el vessant tècnic com econòmic. Actualment, destina quatre milions d’euros anuals a la col·laboració d’innumerables projectes i al finançament de la pràctica totalitat de les programacions dels consistoris de la província. En este sentit, els ajuntaments poden beneficiar-se de les seues subvencions, programes i activitats per a oferir als seus veïns i veïnes propostes culturals diverses i variades que s’adapten a tota classe de públics.