Plaza Valldecabres, 19, Quart de Poblet (46930), València
Lun - Vie 9.30 - 13.30 y 17 - 20.30
post_cinema a la Fresca.jpg
_botó QMTRGS.jpg
Q-ART_botón.jpg
imagen
BOTÓ CATÀLEG qlick 44.pdf.jpg

Q-ART 2024

BRANDING Q-ART.jpg
El Festival Q-ART 2024 ha comptat enguany amb el jurat professional format per Àngela Montesinos, crítica d'art, comissària d'exposicions i docent en la Facultat de Belles arts de la UPV; Laura Silvestre, doctora en Belles arts, professora titular i vicedegana de Cultura de la Facultat de Belles arts de la UPV; Isabel Arcas, perita artística i representant de l'associació Amics de les Arts Plàstiques; i Encarna Folgado, regidora de Cultura de Quart de Poblet, en representació de l'alcaldessa Cristina Mora
 
CONCURS D'ARTS PLÀTIQUES
El total d'obres presentades enguany han estat cinquanta, de les quals dotze van ser gravats, altres dotze escultures i vint-i-sis pintures. Les obres seleccionades per a l'exposició que s'inaugurarà el dissabte 31 d'agost a la sala d'exposicions de la Casa de Cultura, són vint-i-sis, aquelles que han estat considerades pel jurat de major qualitat i que millor dialoguen en l'espai que ocuparan. Serà aquest dia quan es conegan les obres premiades en cadascuna de les categories 

En la disciplina de pintura tenim una gran varietat d'estils que van des de l'abstracció a la figuració, i amb artistes de diferents generacions. L'exposició la formen obres com la del quartero Emilio Castellanos, "Music Remember Pop-60-70-80", definida per l'autor amb una obra cubista; "Bailando con mis demonio, intervenido" d'Ángel Celada, artista habitual en el concurs i que presenta una obra que conjumina multitud de tècniques; l'obra de Vicenta Giner titulada “La huella digital” està inspirada en la música de piano; i l'obra de Jessica Gonpra, de granfuerza visual, "Crecimiento. Pérdida del origen mimético". 
Altres autors presents en aquesta selecció són Toni Mas amb “Matèria primera”, una obra fruit de la recerca sobre teixits; Adrián Jorques, que ha estat seleccionat per una obra sense titular i que pertany a una sèrie més àmplia, i Pascual Gimeno innova amb un llenç en 3D amb “Temps passats” 
Bel García amb una obra sense títol, Gerard Olivas amb "A la nit", Victoria Quesada amb "Reflejos" i Irene Remón amb "Semiòtica de l'estima" formen un conjunt de propostes de tall realista i intimista que manifesten la forta influència de la concepció visual de les xarxes socials en la creació artística actual. 
La selecció segueix amb "Yutenji" de Mª Teresa Sánchez Alegre, definida per la mateixa autora com una obra d'estil pop art, i amb "Recycled Paint III" de Pablo Mateo Folgado ens trobem amb una obra abstracta de gran format. 
En escultura han estat triades l'obra en alabastre "Carretera" d'Eva Martí Domingo, " Refugio XI frente al Siglo XXI " de Denislav Mitkov Delchev, amb una tècnica d'assemblatge de fustes de diferent tipus, "Oráculo" d'Àlex Sola Morales, realitzada en alumini, i "Gracias por llegar I" d'Irene Suárez Luis, que forma part d'una recerca sobre la importància de la relacions humanes en la salut mental. Amb "Diálogo", el seu autor, Michel Touma, vol posar en valor la importància de la comunicació en la transmissió de coneixement. 
També ha estat seleccionada l'obra sense títol de l'artista de Quart de Poblet Josep Sanmartín, una peça de gran força expressiva. I aquest mateix autor està present en l'exposició amb un gravat, també sense títol, realitzat amb la tècnica de la xilografia. 
"Entre dos aguas" de Juan Carlos Alonso Abril és una estampació en relleu, "Metamorfosi nocturna" de Daniel García Moragues, és una aiguatinta que destaca pel seu colorit, María Giménez presenta la litografia "Boira I", amb "Paisatge d'espart", Victoria Quesada torna a l'artesanal, mentre que "Luminescencia de pálpitos aúreos" de Marcos Pastor Hidalgo innova amb un joc visual amb llum negra. Per a acabar aquesta secció tenim a Darío Machin González i la seva serigrafia sobre llenç, "Entre riscos".
 
PREMI A LA CREACIÓ ARTÍSTICA CONTEMPORÀNIA

El Premio a la Creación Artística Contemporánea ha recaído en el proyecto de  Maria Esteve "Estrats naturals", que convenció al jurado por ser una propuesta innovadora y muy personal que relaciona la creación artística con el paisaje urbano y natural de Quart de Poblet. Esteve creará una instalación en el Espai de Creació Jove a partir de las huellas que recoja del paisaje tanto natural como urbano de Quart de Poblet. La propuesta se adentra en cuestiones culturales, antropológicas y sociales siguiendo la idea romántica de enfrentar al ser humano ante la inmensidad de la naturaleza. 
Durante este verano, Maria Esteve pondrá en marcha el proceso de recogida de documentación y registros para elaborar un retrato personal del municipio. La exploración, realizada a pie de calle, dará como resultado el retrato urbano a partir de las texturas abruptas del paisaje y que narran el presente y las huellas del pasado del pueblo. 
El viernes 20 de septiembre se inaugurará oficialmente esta instalación y se podrá visitar durante los días siguientes. 
En cuanto al Concurso de Arte Urbano, que celebra su 11ª edición, serán las propuestas de, Xolaka, Alba Bla, Irene Remón y Laura Merayo se pintarán el domingo 22 de septiembre sobre los contenedores de vidrio con el lema “Quart es Natura, Quart es Turia”

CONCURS D'ART URBÀ

Quant al Concurs d'Art Urbà, que celebra la seva 11a edició, seran les propostes de, Xolaka, Alba Bla, Irene Remón i Laura Merayo les que es duran a terme el diumenge 22 de setembre sobre  els contenidors de vidre amb el lema "Quart és Natura, Quart és Túria". 

CONCURS DE PINTURA  A L'AIRE LLIURE

Aquest dia també celebrarem el 9è Concurs de Pintura a l'aire lliure, un certamen consolidat en el nostre territori i pel qual passen artistes de gran categoria artística tal com avalin els obres guanyadores d'anys anteriors. 

Tota la informació per a participar es troben a les bases.
Com a fi de festa, hi haurà un concert de música per a tota la família, a càrrec de "Elvisent i Jornalers", un grup de rock & roll en valencià amb lletres adaptades al món infantil i gaudir de la música encara més.