Inaugurada l'exposició "Made in QdP. La història de la indústria a Quart de Poblet a través del Museu Virtual"

cartel made in qdp FINAL.jpg

Divendres passat 17 de maig es va inaugurar a la sala d'exposicions de la primera planta de l'edifici L’Estació (antiga estació de Renfe) la mostra "Made in QdP. La història de la indústria a Quart de Poblet a través del Museu Virtual". A través dels objectes i fotografies que formen part de la col·lecció del Museu Virtual de Quart de Poblet es fa un repàs per la història de Quart de Poblet a través de les indústries que existeixen i van existir.

 

La mostra inicia el seu recorregut amb un acostament a les fàbriques de rajoles, els coneguts rajolars, que a mitjan s. XIX van marcar la primera industrialització de Quart de Poblet. Aquest procés va canviar el model econòmic de la població que, fins a eixe moment, es dedicava majoritàriament a les tasques agrícoles. A continuació l'exposició repassa factories tan importants per a la població com Elcano, Olis Andrés, Refracta, Turégano, Coca-Cola o L'Àguila. 


 

Aquesta industrialització no sols va suposar un punt d'inflexió quant al sistema productiu, ja que, a més, les noves possibilitats laborals van atraure a Quart de Poblet a nova població, que va fer créixer el cens local. Aquest augment d'habitants va tindre el seu moment àlgid entre les dècades de 1950 a 1980, quan el padró es duplicava cada 10 anys.


 

El públic podrà visitar l'exposició “Made in QdP” els divendres de 17.00 a 20.00 i els dissabtes de 10.00 a 14.00. A més, es podran concertar visites guiades a la mostra escrivint a l'email cultura.patrimoni@quartdepoblet.org o en el telèfon 96 154 75 97.