Plaza del País Valencià 1, Quart de Poblet (46930), València

Quart de Poblet inverteix 317.700 euros a reformar voreres, millorar l'accessibilitat i la substitució de la canalització de l'aigua en el Barri del Riu Túria

El projecte està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional
IMG_9479.JPG

L'Ajuntament de Quart de Poblet ha començat la millora de l'accessibilitat i renovació les conduccions d'aigua potable del carrer Tribunal de les Aigües, culminant així la renovació del barri Riu Túria. L'actuació està cofinançada al 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional, FEDER, en el marc del Programa Operatiu Pluriennal d'Espanya (POPE) 2014-2020, i inclosa en l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI).

La intervenció, valorada en més de 117.700 euros, inclou la millora dels itineraris per als vianants per a promoure la mobilitat a peu i prioritzar aquest tipus de desplaçament, i la reurbanització de les voreres amb els rebaixes adequats i amplària per a promoure l'accessibilitat universal. Aquesta obra se suma a la conversió en zona de vianants del carrer Castelló, ja molt avançada i que compta amb un pressupost de 200.000 euros, també amb el cofinançament del FEDER. 

D'aquesta manera, s'eliminaran les barreres d'aquest vial que connecta directament amb el pàrquing Balcó del Túria i la nova plaça per als vianants en la seua superfície. Així, s'aconsegueix la plena connexió a cota zero amb l'àgora i també amb el carril de ciclovianants que s'inicia al costat de l'estacionament i enllaça al parc natural del Túria.

Així mateix, el projecte inclou la substitució de les canalitzacions d'aigua de fibrociment per noves de material menys contaminant. De la mateixa manera, també es va detectar que alguns habitatges encara seguien connectades al sistema de séquies, per la qual cosa l'Ajuntament ha decidit actuar sobre els abocaments. Així, efectuarà la desconnexió d'aquestes séquies per a assegurar el correcte enganxament amb el clavegueram i evitar que es continuen abocant aigües residuals.

Amb tot, el consistori està completant la remodelació del barri Riu Túria, que ja ofereix un nou aspecte gràcies a la profunda transformació de la qual ha sigut objecte i que ha aconseguit crear un districte més amable i agradable amb la ciutadania gràcies a la rehabilitació dels seus carrers i la plena accessibilitat. A més, cal destacar que l'estacionament Balcó del Túria proporcionarà aparcament als veïns i les veïnes en una zona amb pocs garatges privats. La plaça en la superfície ha suposat la creació d'una gran àrea d'esplai i oci per a la ciutadania amb vista al parc natural del Túria.