Plaza Valldecabres, 19, Quart de Poblet (46930), València
Lun - Vie 9.30 - 13.30 y 17 - 20.30
_botó QMTRGS.jpg
Q-ART_botón.jpg
imagen
BOTÓ CATÀLEG qlick 44.pdf.jpg

Comença la IV edició del MusiQuart amb el lema elles canten.

El passat divendres el Festival Internacional de Música de Quart de Poblet, MusiQuart, va presentar el seu cartell per a l'edició de 2024, en què la dona i la veu tenen el protagonisme.
Del 18 al 23 de juny, Quart de Poblet acull, un any més, professionals de renom internacional en una edició dedicada a la veu humana.
presentación_2.jpg

El divendres 31 de maig, en la sala d'actes de la Casa de Cultura de Quart de Poblet, va tenir lloc l'acte de presentació del MusiQuart, la IV edició de Festival Internacional de Música de Quart de Poblet. Després de la benvinguda de la regidora de Cultura, Encarna Folgado Andrés, la direcció artística del festival, Plaerdemavida Ensemble compost per Paloma Chiner, Jorge Fanjul i Pablo García- Berlanga, van donar a conéixer el programa que han preparat per a aquest mes de juny.

La edición d'aquest any se celebrarà del 18 al 23 de juny de 2024, girarà al voltant de la veu i s'han programat sis concerts de grans artistes, solistes i grups de cambra. La quarta edició del MusiQuart se celebrarà un any més, gràcies al suport de l'Ajuntament de Quart de Poblet, l'Institut Valencià de Cultura i la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana i la col·laboració de diferents associacions culturals del municipi. Aquest consolidat festival girarà al voltant de la veu en la seua edició de 2024, amb especial atenció a les dones compositores i intèrprets. 
A més dels concerts de reconeguts artistes internacionals, MusiQuart proposa diferents classes magistral, el tradicional concert d'alumnat de les diferents escoles de música i conservatori del municipi, i com a novetat, el taller "El temple de la teua veu" oferit per la soprano Paloma Chiner i obert a tot el públic que vulga participar. Com en edicions anteriors, en la inauguració actuaran una selecció de guanyadors de l'IBLA Grand Prize, amb dos duos de piano a quatre mans (el duo neerlandés Scholtes & Janssesns i l'italià Duo Bravi-Scapicchi), el violinista Eduardo Paredes i la pianista Lestari Scholtes que ens delectaran amb obres de Debussy, Ravel, Chopin i Rimsky-Korsakov. Aquest primer concert de l'edició serà el dimarts 18 de juny a les 20.00 hores en l'Auditori Molí de Vila.

El dimecres 19, a la mateixa hora i en el mateix espai, gaudirem d'un monogràfic dedicat a la compositora mallorquina Matilde Escalas i Xamení. Un treball de recuperació d'aquestes meravelloses cançons romàntiques i menudes peces per a piano interpretades pel tenor José Manuel Sánchez i el pianista Francesc Blanco, guanyadors del premi Enderrock al millor disc de clàssica 2023. 
 

L'endemà, el dijous 20 de juny a les 20:00 en l'Auditori Molí de Vila, Plaerdemavida Ensemble, grup d'amfitrió del festival, oferirà un programa que recorrerà la història de la música a través de les compositores: compositores universals, talentoses com Hildegarda von Bingen, Clara Schumann, Rebecca Clarke, Matilde Salvador o Isabel Latorre, que sovint han estat silenciades. 

Precisament Isabel Latorre presentarà el seu projecte Endevina, un concert que recorrerà les diferents varietats de raïm amb les quals es realitza el vi i que el grup Eixa amb la seua multiinstrumentalitat i els seus ritmes i melodies mestissatge-pop, no deixarà el públic indiferent.

 
Serà el divendres 21, a les 20:00, en l'Auditori Molí de Vila, on poc abans haurà finalitzat el Quart i toca, concerts itinerants que començaran a les 18:00 en el CIN Riu Túria, plaça de la Creu i Auditori, i estarà dedicat a solistes, grups de cambra i agrupacions de l'Agrupació Musical L'Amistat, la Societat Artístic-Musical La Unió i el Conservatori Mestre Molins. El cap de setmana comptarà amb dos recitals lírics d'autèntic luxe, amb dos excel·lents cantants internacionals.

En acabar el concet d'Eixa, a l'exterior de l'Auditori, l'organització farà un refrigeri amenitzat per l'actuació de JM Electric Violin. El violinista Jordi Mataix crearà una atmosfera única amb una experiència sonora innovadora en fusionar la música clàssica i electrònica contemporània.


El dissabte 22 a les 20:00, en l'Auditori Molí de Vila, la soprano argentina Graciela Armendáriz, presentarà amb un recital en el qual recordarà i mostrarà el repertori que ha marcat la seua carrera, amb àries i cançons de Mozart, Donizetti, Verdi, Turina, Amadeo Vives o Fernández Caballero. Estarà acompanyada al piano pel pianista valencià Pablo García-Berlanga.

El diumenge 23, a les 19.00, també en l'Auditori Molí de Vila, tancarà el festival el duo vingut des de Suïssa i format per la mezzosoprano Véronique Valdès i la pianista Christiane Baume-Sanglard amb el programa Voix humaines, amb obres de Debussy, Nadia Boulanger, Berlioz i Poulenc i la seua meravellosa òpera per a una única veu "La voix humaine".

Per a aprofundir en l'instrument de la veu, el dissabte 22 a les 10.30 hores en el CIN Riu Túria, la soprano quartera Paloma Chiner, realitzarà el taller El temple de la teua veu, obert a tota classe de públic que vulga conéixer un poc més el seu propi instrument vocal i experimentar totes les seues possibilitats. Dins de les classes magistrals organitzades enguany per a l'alumnat de música de les diferents agrupacions musicals i conservatoris, destaquen les oferides per la soprano Graciela Armendáriz, de cant, i per la compositora Isabel Latorre, d'eines tradicionals per a noves composicions. A més, comptarem amb la classe magistral conjunta de Paloma Chiner i Pablo García-Berlanga, de cant i repertori de cant i les classes magistrals amb Jorge David Fanjul, de violoncel i música de cambra. 


Tots els concerts i activitats del MusiQuart són d'entrada gratuïta i oberts per a tota la ciutadania.

Tota la informació sobre el festival i la descàrrega del programa en la web del festival