24 de novembre de 2023, 13:56
Quart de Poblet culmina el 300 aniversari de la Passejà amb una exposició sobre l'escultor de Sant Onofre
Quart de Poblet posa el fermall d'or a la commemoració del 300 aniversari de la Passejà retent homenatge a l'autor de l'element principal d'esta. I és que la Casa de Cultura de Quart de Poblet acull una exposició sobre la figura de Rafael Pérez Contel, escultor de l'anda de Sant Onofre, element principal de la celebració més tradicional del municipi. Cal recordar que la mateixa ha obtingut el reconeixement de Festa d'Interés Turístic Autonòmic per part de la Generalitat Valenciana. D'esta manera, es culmina un any en què s'han organitzat diverses activitats per a posar en relleu esta tradició tan arrelada en el municipi.
Esta interessant mostra podrà visitar-se fins al 7 de desembre i en esta, s'exhibeixen diferents aspectes de la vida de l'artista a través de panells. Així mateix, els i les visitants poden contemplar diferents peces com a fotografies, llibres, obres artístiques i eines que va utilitzar com a escultor. A més, la Universitat Politècnica de València ha realitzat un vídeo sobre la vida de Pérez Contel i el context històric en el qual va treballar. El doctor en Didàctiques de les Arts Visuals per la Universitat de València Alejandro Macharowski, qui va dedicar una tesi a Pérez Contel, és el comissari de l'exposició.
La mostra pot visitar-se de dilluns a divendres, de 9.30 a 13.30 i de 17.00 a 20.30 hores i arriba al municipi després d'haver sigut exhibida a Villar del Arzobispo, població natal de Pérez Contel, i Xàtiva, on va exercir la seua labor docent.
Cal destacar que Pérez Contel va ser un artista destacat en l'avantguarda valenciana dels anys 30, treballant amb els artistes més rellevants del seu moment. Les seues obres es conserven i mostren l'IVAM, la Biblioteca Valenciana o el Museu d'Art Contemporani de Vilafamés. Després d'acabar els seus estudis a l'escola de Belles arts de Sant Carles de València, va ser un dels tres primers valencians a aprovar les oposicions docents realitzades per primera vegada al país en 1933, encara que la plaça li va ser retirada pel règim franquista pel seu suport a la Segona República.